nlc.hu
Életmód

Százezreket fizet egy cég az oltásért

Egy magyarországi cég százezreket fizet azoknak a dolgozóinak, akik beoltatják magukat

Akár 360 ezer forintot is kaphat a Dunaföldváron működő cég dolgozója, ha felveszi az oltást.
Oltás koronavírus

Három hete lépett életbe az a rendelet, amely felhatalmazza a magyarországi cégeket, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást a dolgozóik számára. Azóta többek között két fővárosi önkormányzatnál, a budapesti bentlakásos szociális intézményeknél, az ELTE-n, a közmédiánál és a Wizzairnél, a Molnál és a Richternél is elrendelték a kötelező oltást.

A Portfolio most arról ír, hogy egy hazai vállalat nemcsak előírja az oltást a munkavállalók számára, hanem busás pénzjutalmat ad azoknak a dolgozóknak, akik beoltatják magukat. A Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio vezérigazgatója, Pavel Kudriavtcev egy belső levélben arról ír, hogy az erősödő negyedik hullámban a védőoltás az egyetlen eszköz, amellyel biztonságban tudhatják egymás és a munkahelyüket.

A levélben a cégvezető arról is ír, hogy november 15-től bónuszt vezet be a védőoltások után, és kötelezővé teszik a vakcina felvételét minden dolgozó számára.

  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást, nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért.

A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint, az összeget az oltási igazolás bemutatása után utalják. Akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, azokat fizetés nélküli szabadságra küldik.

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top