nlc.hu
Életmód

Oltási akcióhét a kórházakban

Ezekből a vakcinákból lehet válogatni az oltási akcióhéten, valami már elfogyott

Az oltási akcióhét lényege, hogy minél többen felvegyék a koronavírus-vakcinát
férfit oltanak koronavírus elleni vakcinával

November 22. és 28. között a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, vagy a harmadik oltásra – írja a Blikk.

Ahogy mi is megírtuk, a kormány döntése értelmében oltási akcióhetet tartanak jövő hétfőtől vasárnapig. Az összes kórházban, azaz 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni.  Ennek a lényege, hogy minél többen vegyék fel a koronavírus elleni vakcinát.

 

Az oltásra érkezőket arra kérik, hogy hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a Regisztrációs lapot és a Hozzájáruló nyilatkozatot (3. oltás esetén is kell). Illetve azt is kérik, hogy ne felejtsék otthon a maszkot sem.

A kórházi oltópontokon öt féle vakcina áll rendelkezésre: 

Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A Szputynik már elfogyott. Az oltóorvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

Az Oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a megerősítő harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz.

Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret is az oltásra. Szülői hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz 12 és 18 év közötti személyek részére.

Az akcióhéten résztvevő oltópontok listájáért kattints tovább a Blikk oldalára.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top