nlc.hu
Életmód

Adományozz, hogy a nagykállói gyerekeknek is legyen karácsonya

Mit visz a Mikulás a telepi gyerekeknek? – Ebben segíthetsz most

Háromszáz mélyszegénységben élő gyerek várja a Mikulást Nagykállón, az adományozókon múlik, hogy mi kerül a csomagba a járványidőszakban létfontosságú gyümölcsökön és vitaminokon túl.

Emberemlékezet óta tény: a négy nagykállói szegénytelepen nem szokott gazdag lenni a karácsony. Az idei ünnep a szokásosnál is szerényebb lesz, az elmúlt közel két év nagyon megviselte az telepieket: szinte mindenki átesett a betegségen, a legtöbben elvesztették az alkalmi munkájukat. Éppen ezért gondolt arra a helyi Somnakuno Drom Roma Női Civil Egyesület, hogy a legrászorultabb 300 gyerek számára egy éjszakára csoda hellyé varázsolja a telepet. Lovaskocsit kerítettek, amelyen utazva a Mikulás házról házra látogatja majd meg a gyerekeket.

Fotó: Somnakuno Drom Roma Női Civil Egyesület

Fotó: Somnakuno Drom Roma Női Civil Egyesület

Az ehhez szükséges pénzt egy különleges akcióval tervezték megteremteni: az elmúlt hetekben 600 bögrét gyűjtöttek össze, abban árultak volna forralt bort Nyíregyházán és Nagykállón egy-egy vásár keretében, csakhogy mindkét vásár elmaradt a járvány miatt.

Mindenképpen elinduluk a lovaskocsival, csak az a kérdés, hogy mit tudunk adni a gyerekeknek, akik a családjuktól nem számíthatnak ajándékra karácsonykor – mondja Bitó-Balogh Zsanett, az egyik szervező, akinek a járvány első három hulláma alatt végzett elképesztő munkájáról nyáron írtunk. – Gyümölcs és vitamin biztosan lesz a csomagban, mert arra van a legnagyobb szükség. A csoki sem hiányozhat, de szeretnénk egy-egy kisebb játékot is adni, ezért indítottunk gyűjtést az Adjukössze felületén. Én itt nőttem fel, tudom, hogy milyen az, amikor az ember gyerekként hiába vár ajándékot. Nagyon jó lenne, ha idén nem csalódnának a nagykállói gyerekek.

A kitűzött cél 500 ezer forint összegyűjtése, minden további forint a gyerekeknek szánt csomag tartalmát növeli. A célra adományozni az Adjukössze felületén van lehetőség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top