nlc.hu
Életmód

Borbély Alexandra a filmes munkáiról

Hiába a díj, Borbély Alexandra továbbra sem kap szerepet nagy magyar filmekben

A színésznőt az igazán nagy filmes feladatok nem itthon találják meg.

Borbély Alexandra 5 évvel ezelőtt nyerte el a legjobb Európai színésznőnek járó díjat a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért. A hangos siker ellenére nagy magyar filmekben továbbra sem kap szerepet. Játszik viszont több szlovák és cseh alkotásban. Az Emma és a halálfejes lepke című film főszerepére például casting nélkül választotta ki a rendező. “Ez nagyon jól tud esni egy színésznek. (…) Rég éreztem ilyet a Testről és lélekről után, hogy egy ilyen feladat talál meg” – vallotta be a 35 éves színésznő az RTL Híradónak adott interjúban, hozzátéve: 3 nyelven (németül, szlovákul és magyarul) kell beszélnie a filmben.

Borbély Alexandra

Borbély Alexandra a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2017-ben – Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Borbély Alexandra azt mondja, az ilyen feladatok nélkül valószínűleg nagyon mufurc ember lenne. Ahogy az is fáj neki, hogy férjét, Nagy Ervint szintén nem hívják castingokra.

Nem úgy van itt, mint Amerikában, hogy valaki kap egy díjat, és azt követő évben, meg utána nagyon sokszor merül fel a neve. Nálunk ez pont nem így működik” – jelentette ki a színésznő.

Olvass még Borbély Alexandráról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top