nlc.hu
Életmód

Nem fogadott szót a kutyájuk, mert csak spanyolul ért

Nem fogadott szót a kutyájuk, aztán kiderült, hogy csak spanyolul ért

A csivava csak a spanyol szavakat érti, ezért nem fogadott szót a gazdáinak, akik angolul beszéltek hozzá.
A csivava, amelyik csak spanyolul ért

A kutyák mindig tudnak meglepetést okozni, de Kalee McGee örökbefogadott csivavája egészen különleges helyzetbe hozta új gazdáját.

A nő és párja két-három héttel korábban hozta el a Max nevű, 4 éves kutyát a menhelyről. Semmit nem tudtak az állatról, de nagyon jó fej és imádni való volt.

Annak is örültek, hogy láthatóan a kutya be volt tanítva egy csomó dologra: szépen ment velük pórázon, leült, amikor várta a jutalomfalatot. Csak éppen nem volt hajlandó a gazdáira hallgatni.

Hetekig próbálgatták vezényelni a kutyát, de egyszerűen nem jöttek rá, miért nem teszi azt, amit kérnek tőle. Aztán Kalee barátjának volt a tippje, hogy próbálkozzanak a spanyollal, elvégre mégiscsak egy mexikói eredetű kutyafajtáról van szó. A megérzés bejött, kiderült, hogy a kutya csak spanyolul ért. Ezért nézett rájuk értetlenül, amikor angolul beszéltek hozzá.

@kaleemcgee

If you judge my laugh that's rude. if you judge my Spanish that's fair. ##BetterTogetherChallenge ##VansCheckerboardDay ##fyp ##fypシ ##fy ##dog ##spanish

♬ original sound - KaleeMcGee

A TikTokra kitett videóban a nő meg is mutatja, hogy az angol „come”-ra füle botját sem mozdítja a kutya, a spanyol „aqui”-t (ide) hallva viszont egyből gazdája előtt terem. A „jó fiú” helyett is azt mondják neki, „buen chico”, amit Max önfeledt farokcsóválással nyugtáz.

(Metro)

(Kiemelt kép: TikTok/Kalee McGee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top