nlc.hu
Életmód

Kristin Davis a kor alapú diszkriminációról

Kristin Davis, a Szex és New York Charlotte-ja kifakadt: elege van abból, hogy a kora és a külseje ennyire fontos téma

Menjetek a francba, vagy csináljátok jobban – üzeni a színésznő.

Az 56 éves színésznő nemrég egy interjúban elmondta, mennyire elege van abból, ahogyan – főleg egy bizonyos kor után – bánnak a nőkkel, hogy mindenki a külsejükkel van elfoglalva, de nem éppen támogatóan, állítása szerint például a Szex és New York sorozat folytatásaként készült És egyszer csak (And Just Like That) forgatása közben a lesifotósok igyekeztek minél rosszabb fotókat készíteni a főszereplőkről. „Sokkoló volt, hogy az embereket mennyire foglalkoztatja az, hogyan nézünk ki, mindenkinek megvolt a véleménye. Feldühít ez az egész, de nem akarok folyton mérges lenni, ezért próbálok nem foglalkozni ezzel, de ettől még tudom, hogy mi folyik” – nyilatkozta Kristin Davis.

Hozzátette, természetesen már korábban is zavarta, amikor a külsejéről, mondjuk a testalkatáról írtak. „Minden héten született cikk, hogy körte alkatú vagyok, és az ekkor egyáltalán nem esett jól, zavart, de nem tudtam elkerülni. Úgy érzem, a helyzet nem sokat változott, de hogy őszinte legyek – úgy érzem, hogy mindenki tehet egy szívességet, csinálják jobban, ha tudják.”

Kristin Davis az And Just Like That egyik jelentében

Kristin Davis az And Just Like That egyik jelentében (Fotó: Profimedia)

Davis megemlítette azt is, szerinte a középkorú és idősebb nőket nem lenne szabad ennyire háttérbe tolni, ennyire előítéletesen gondolkodni róluk. „Egyedülálló anyukaként is elmondhatom, hogy élet egyáltalán nem ért véget a fiatalság elmúltával, és annyira nevetséges, hogy az utána következő korosztályokat ilyen módon mellőzik. Sokan azt gondolják, hogy ez bizonyos kor felett vége, ennyi volt, nem érdekes a véleményed, annyi a kapcsolataidnak” – nyilatkozta a színésznő.

Ami a kor alapú diszkriminációt illeti, azt is elmondta, a Szex és New York után már nem nagyon kapott jó munkaajánlatokat, és nincs egyedül ezzel a tapasztalattal, Hollywood hajlamos elfeledkezni azokról a sztárokról, akik már nem a húszas, harmincas éveikben vannak. „Ha egyszer betöltjük a negyvenet, akkor egy kalap alá vesznek minket, ugyanabba a kategóriába kerülünk, mint Betty White, és azért emelem ki őt példának, mert jövőre 100 éves lesz” – tette hozzá.

(via YahooNews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top