nlc.hu
Életmód

Lefogyott a börtönkoszttól

15 kilót fogyott a börtönben egy nő, mert nem tudják biztosítani neki a speciális étrendjét

Jelenleg 41 kiló, miközben a börtönbe kerülése előtt 56 kiló volt.
börtön

15 kilót fogyott a börtönben, mert nem tudják neki biztosítani a speciális étrendjét – erre panaszkodik egy – sikkasztás miatt – két éve letartóztatásban lévő, 50 éves nő, aki a Kalocsai Fegyház és Börtönben tölti a napjait. Az RTL Híradónak a rácsok mögül adott interjút. Azt mondja: étel- és tartósítószer-allergiája miatt a börtönkosztnak csak egy részét tudja megenni, – ellentétben a többi rabbal – emiatt folyamatosan gyengül az immunrendszere.

Tejet, felvágottat, konzerveket és többféle pékárut nem fogyaszthat. Az asszony attól fél, hogy az egyhangú étkezés hosszú távon nagyobb bajt okozhat.

Ügyvédje szerint bűnügyi felügyeletbe kellene kerülnie a nőnek, hogy az eljárás végéig otthon lehessen, ott ugyanis be tudná szerezni a számára előírt ételeket, ezt azonban elutasították. A bíróság ugyanis úgy látja, az asszony állapota a rácsok mögött is kezelhető.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál azt mondták, hogy a Kalocsai Fegyház és Börtön minden fogvatartottnak biztosítja a normál és a diétás étrendeknek megfelelő élelmezést. Szerintük nem érkezett ilyen panasz a raboktól és senkinek az egészsége nem került veszélybe.

Az asszony – akinek a panaszát a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságánál is elutasították – ellen már vádat emeltek, így az ügy tárgyalásáig biztosan nem jöhet ki a rácsok mögül.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top