nlc.hu
Gasztro

TikTokon mutatja a börtönben készített szemétkaja-menüt a fogvatartott

Szemétkajából és maradékokból készít csodás fogásokat ez a fogvatartott

Gasztronómia a börtönben

Daniel P, azaz, ahogy a közösségi médiában hivatkozik magára, Dpeezy furcsa ételeket készít többek között tésztatörmelékből, sütiből, sós jégből, csirkelábból és hasonlókból. A „recepteket” TikTokon és Instagramon osztja meg követőivel, akik lelkesen várják az újabb konyhaművészeti tippeket és trükköket, jelenleg majdnem egymillióan vannak. Hogy mi ebben a furcsa – mármint magukon az ételeken kívül? Hogy Daniel jelenleg börtönben ül.

@dpeezy2099

Reply to @that1guyz It’s 7am! 🤦🏻‍♂️ #FYP #Dpeezy2099 #WithCanvaYouCan #Viral #Trending #Bussin #ChewyChattyPets #bunky #food #Cook

♬ Happy and fun corporate music for advertising. – TimTaj

Egyszerű a magyarázat arra, hogy hogy használhatja a közösségi médiát (vagy egyáltalán az internetet) egy fogvatartott: a férfi jelenleg a félházként emlegetett lakóövezetben él, ez egy átmeneti megoldás a börtön és a szabad élet között. Ezekben a lakásokban viszonylag nagy szabadságban, de szigorú szabályok között élnek a fogvatartottak, ellenőrzik őket, de egy-két privilégiumuk már van, kimászkálhatnak például étterembe, tengerpartra. Sok költőpénzt viszont nem kapnak, így Danielnek és lakótársának az innen-onnan összegyűjtögetett ételekből kell megoldaniuk a Michelin-csillagos fogásokat.

@dpeezy2099

Reply to @fivehouse1 what should I try next? #FYP #Dpeezy2099 #Bussin #FlauntItChallenge #HowIBathAndBodyWorks #chicken #Feet #Broth #Eat #Food

♬ original sound – Dpeezy

Készített már például ramenpizzát, azaz gyorstészta- és sóssüti-darabokat sütött meg alapként és rögtönzött feltétet készített rá, de hűsítő italt is varázsolt kólából, cukorkából, sós jégből és energiaitalból, illetve csodákat művel az olvasók nagy részének is ismerős csirkelábbal is. Csodálatos, edukációs feelgood-TikTok az övé, érdemes követni.

Az egyébként nem derül ki, miért ül.

Forrás: UNILad

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top