nlc.hu
Életmód

Egy gazdag élet

Ez a hosszú élet titka a 100 éves nő szerint

Vajon mit tart legfontosabbnak az életben egy száz éves asszony?
idős asszony

A „boldog lelkiállapot” a hosszú élet titka – mondja egy 100 éves, 89 unokával rendelkező asszony. Egy évszázadot megélt nő, aki hatalmas családot alapított, felfedte titkait egy hosszú és elégedett élet vége felé.

Jo Allant, akinek 12 gyermeke, 37 unokája, 50 dédunokája és két ükunokája van, családja körében tüntették ki háborús szolgálataiért, amikor mérföldkőnek számító születésnapját ünnepelte – írja a metro.co.uk.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, Jo azt mondta: „Igazából nincs titok, de úgy gondolom, a legfontosabb a kiegyensúlyozott, boldog lelkiállapot, és hogy megpróbáljunk nem aggódni.

A teesside-i Middlesbrough-ból származó Jo az Egyesült Királyság egyik legrégebbi lakosa, és egyike volt annak a több ezer női munkásnak, akik egy hadianyag-gyárban dolgoztak: hibás golyókat ellenőriztek.

A 100. születésnapján tartott kis családi összejövetelen Andy Preston, Middlesbrough polgármestere azt mondta: „Ezeket a nőket túl sokáig nem ünnepelték és nem ismerték el, de most el kell mesélnünk a történetüket, amivel a katonákat támogatták. Biztos vagyok benne, hogy Jo és mások munkája sok életet mentett meg.”

Jo abban reménykedett, hogy az egész családdal megünnepelheti századik évfordulóját, és annak ellenére, hogy a Covid-problémák miatt egy tervezett partit lemondtak, nagyon különlegesnek érezte magát nagy napján.

A 12 gyermekes anya 61 évig volt házas férjével, Dave-vel, mielőtt férje 2005-ben, 82 évesen elhunyt. Legidősebb gyermeke most 77 éves, míg legfiatalabb dédunokája mindössze öt hónapos.

Születésnapi ajándékok helyett Jo arra kérte barátait és családtagjait, hogy adományozzanak a Our Hospitals jótékonysági szervezetnek a James Cook Egyetemi Kórház Stroke Osztálya javára, ahol Dave-et ápolták halála előtt.

A legidősebb gyermek, Pauline így nyilatkozott: „A mama mindig is a legszeretetesebb, legérdekesebb és legenergikusabb anya volt, mindig úton volt, és minket, gyerekeket helyezett az első helyre. Gyakran panaszkodik, hogy a Covid megakadályozza, hogy elmenjen nyaralni, ami igazságtalan, mert lehet, hogy már nincs sok ideje hátra!
 
Jo fotóit ITT tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top