nlc.hu
Életmód

A hosszú élet titka

102 évesen elárulta, mi kell a hosszú élethez

A 102 éves Janet szerint boldogan kell élni az életet, de azért szükség van másra is.

Idén decemberben ünnepelte 102. születésnapját az Ausztráliában élő Janet Gibbs. Az idős nő a Daily Mailnek árulta el, mi kellett ahhoz, hogy megérje a tortáján a 100. gyertyáját. A fő tanácsa azoknak, akik hosszú életet szeretnének élni, az, hogy „csak boldogok legyenek”.

golflabda

Janet 86 éves koráig golfozott (Fotó: Pexels.com)

Persze a boldogságon kívül más dolgok is elengedhetetlenek a hosszú élethez: az egészséges táplálkozás, a barátok és a család közelsége, illetve a rendszeres testmozgás. „Mindig is hiperaktív voltam. Szerettem az olyan sportokat, mint a golfozás, a gyeplabda, a tenisz, a jégkorong” – mondta az idős nő, aki 86 éves koráig aktívan golfozott is.

Az én koromban még ma is az a célom, hogy minden reggel hatszor körbejárjam a kertet, délután pedig egy séta a segítőmmel a háztömb körül” – árulta el az idősotthonban élő Janet.

A British Journal of Sports Medicine statisztikája szerint a kutatók is ezt tartják igaznak. Azt találták, hogy azoknál, akik hetente legalább 75 percet sportolnak, alacsonyabb a halálozási kockázat, a szívbetegségek, a szélütés és a különböző rákbetegségek kockázata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top