nlc.hu
Életmód

Dr. Gladys McGarey és a hosszú élet titka

Ez a boldog élet titka a 102 éves Gladys McGarey szerint

Gladys McGarey könyvet is írt tele tanácsokkal azoknak, akik hosszú és boldog életre vágynak.

Dr. Gladys McGarey szerint a 99 év alattiak még fiatalnak számítanak, és egyáltalán nem meglepő kijelentés ez tőle, nemrég ünnepelte a 102. születésnapját, de akár évtizedeket is letagadhatna a korából. Pedig sok mindenen ment keresztül, meg kellett küzdenie a rákkal, elveszítette lányát, és 46 évnyi házasság után férje elhagyta egy másik nőért.

Nemrég megjelent, The Well-Lived Life című könyvében, amiről abban ír, hogy szerinte mi a boldog és egészséges élet titka, úgy emlékszik vissza, hogy a válás volt élete egyik legnehezebb időszaka. Tanácsai között szerepel többek között az, hogy nem szabad túl sokáig megragadni a múltban, energiánkat valami új dologba kell fektetni, ami előrébb visz minket. Hozzátette, a válása után találta meg igazán a hangját, ekkor jött rá, hogy mondanivalója fontos, szavainak ereje van.

Szerinte fontos az is, hogy ne csak mentálisan, lélekben lépjünk tovább, hanem testünkre is kellő figyelmet fordítsunk. Ő például mindennap sétál, igaz, most már járókeretre van ehhez szüksége, de ez nem jelenthet akadályt. Ami az étkezést illeti, konkrét tippeket nem ad, és saját bevallása szerint ő azt eszik, ami jólesik, és ez van, amikor egy finom szelet tortát, van, amikor pedig egy ízletes hamburgert jelent. 

És hogy szerinte mi a legjobb gyógyszer, gyógyír a bajainkra? Hát, a szeretet.  „Csodálatos életem van, mert szeretet vesz körül, és nemcsak a családtagjaim miatt, hanem mindenki révén, akinek én segítettem, vagy akik éppen rajtam segítettek. Egészségesnek érzem magam, és sok szempontból erősebb is vagyok, mint fiatal koromban. Találd meg, mi tesz téged boldoggá, és mi tesz boldoggá másokat, és ezt szem előtt tartva haladj az utadon.”

Dr. Gladys McGarey

Fotó: Dr. Gladys McGarey/begladmd/Instagram

(via Yahoo!News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top