nlc.hu
Életmód

Lányának akart segíteni Ausztrália legidősebb béranyja

Öt saját gyermek után unokáját is megszülte egy ausztrál nő

Maree Arnold a béranyasággal akart segíteni a lányának, aki nem tud teherbe esni.
béranyaság, Ausztrália, rekord

Ausztrália legidősebb béranyjaként tartják számon Maree Arnoldot. Az 54 éves asszony azért döntött úgy, hogy saját maga hordja ki unokáját, mert lányának erre nem volt lehetősége. A 28 éves Meagan White ugyanis egy ritka betegséggel, az úgynevezett Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser szindrómával született (MRKH). Ez egy fejlődési rendellenesség nagyon ritka és csak a nőket érinti. Általában a menstruáció elmaradásának okát keresve veszik észre az orvosok, hogy miközben a petefészkek és a petevezetékek egészségesek, a méh ürege hiányzik a betegnél. Meagan White 17 éves volt, amikor megkapta a diagnózist.

Noha soha nem adta fel a reményt arra, hogy egy napon anya lesz, rögös volt az odavezető út. Először egy kanadai béranya bevonásával próbálkoztak, de sajnos a magzat meghalt a 21. héten. Meagan édesanyja, aki korábban öt gyereket szült, a lánya fájdalmát látva döntött úgy, hogy maga is vállalja a béranyaságot. Az első három beültetés nem járt sikerrel. Nem úgy a negyedik, amelynek eredményeként idén január 13-án megszületett Winstons. Maree Arnold a szülés után azt nyilatkozta:

Remélem, hogy a történetünk majd arra bátorít másokat, hogy kövessenek minket. Ez egy roppant hálás cselekedet és, ha visszakaphatnám az eltelt időt, mindenképpen újra végig csinálnám.

Maree Arnold előtt a legidősebb béranya Ausztráliában Antonietta Di Maggio volt. A Sydneyben élő nő 2015-ben, 53 éves korában szülte meg az unokáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top