Életmód

Élvezd a lendületet! (x)

Az elmúlt néhány év talán legnagyobb kihívása, hogy az egészséges életmódot, a rendszeres mozgást beépítsük a mindennapjainkba. Ma már az ember tudatosan helyezi a fókuszt azokra a tevékenységre, összetevőkre, alapanyagokra, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód, minőségi élet és a változatos, kiegyensúlyozott étrend kialakításához.

Élvezd a lendületet! (x)
Egyre több élelmiszergyártó cég számára is fontossá vált, hogy a termékei beilleszthetőek legyenek egy egészségtudatos életmódba. A Nestlé évek óta több, mint 130 országban van jelen, hogy segítse mindazok törekvését, akik számára az egészséges életmód nem a lemondásról, hanem a minőségi, jóízű és változatos táplálkozásról szól.

A tudatos étkezés mellett a mozgás is fontos része életünknek. Sokunk számára azonban a rendszeres mozgást nehezebb beépíteni a napi rutinunkba. Ennek egyik oka talán az, hogy gyakran olyan sportággal próbálkozunk, amit nem szeretünk, így a mozgás csak a küzdelemről, az erőfeszítésről szól, nem pedig arról, hogy szeretettel csináljuk. Ha valamit muszájból csinálunk, az bizony „izzadságszagú”, és előbb vagy utóbb feladjuk.

Élvezd a mozgást!

A saját példámon egészen egyszerűen el tudom magyarázni, mire is gondolok. Bármilyen közösségi felületen jártam, a futás és az edzőterem volt az, ami a legtöbb ember számára a mozgást képviselte. Én nem szeretek futni, valójában soha nem is szerettem, talán még gyerekként sem, de úgy éreztem, ha már mindenki fut, akkor ez a legjobb mozgásforma ahhoz, hogy fitt és egészséges legyek. Tévedtem. Nemhogy maratont, még 2 km-t is nagy kínlódva tudtam csak lefutni.  Egyáltalán nem okozott örömet, minden percét szenvedésként éltem meg. Egészen hamar feladtam, és úgy éreztem, talán az én életemnek nem része a rendszeres testmozgás.

Tévedtem, újra. Egyik hétvégén felhívott egy barátnőm, hogy menjünk el bringázni, mert csodás idő van. Nem volt bringám, így kölcsönadta a régi biciklijét. Hihetetlen volt, ahogy magamra találtam két keréken. Élveztem a mozgást. Fiatalnak, lendületesnek és fittnek éreztem magam. Csodás volt és annyira magával ragadó, hogy a következő hétvégére már új kerékpárt vásároltam magamnak. A hétvégék gyorsan bővültek egy-két hétköznappal is, majd azon kaptam magam, hogy szinte minden nap bringázok. És, hogy mi történik, amikor rossz idő van? Hát nem edzőterem, mert abban sem leltem örömöm, helyette felfedeztem a Zumbát, ahol a tánc felszabadultságot, a mozgás örömet, a társaság önbizalmat ad.

A cél tehát nem az, hogy mindenki maratont fusson, hanem, hogy örömünket leljük a választott aktivitásban. Ez pedig egyenes út a rendszeres testmozgáshoz és az egészséges életmódhoz.

Élvezd a lendületet! (x)
Élvezd az étkezést – is!

Az élelmiszerek terén ugyanígy próbálok gondolkodni. Nem kötök kompromisszumot csak azért, mert valami egészséges. Olyan, a kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető termékeket fogyasztok, amelyek magas tápértékűek és finomak is.

Elsőként a teljes kiőrlésű gabona került be a számomra egészséges életmódba. A reggelim – Nestlé Fitness Granola, vörös áfonyával, csokival vagy mézzel. A granolát ropogóssága miatt kedvelem igazán, mert bár nagyon hasonlít a müzlire, de az összesütött ropogós falatok joghurttal megőrzik roppanós mivoltukat, amit én nagyon szeretek. Mellé mehet egy adag idénygyümölcs és a napindító nagy pohár szénsavmentes víz. Nekem ez a tökéletes reggeli!

Élvezd a lendületet! (x)
A másik remek alternatíva a nap indításához a roppanós Nestlé Fitness gabonapehely, ami szintén teljes kiőrlésű gabonával készül, és 4 féle ízből is válogathatok.

Tízóraira pedig jöhetnek a Nestlé Fitness gabonapehely-szeletek, amiből nekem az epres a nagy kedvencem.

Az egészséges életmód tehát nem kell, hogy a lemondásról szóljon. Akkor működik, ha olyan dolgokat csinálunk, amelyek örömet okoznak. Olyan mozgást választunk, amit szeretünk, és olyan minőségi termékekkel és ízekkel kezdjük a napunkat, amelyek lendületet adnak és megalapozzák a kiegyensúlyozott étrendünket!

Advertisement

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top