nlc.hu
Életmód

Kovács Regina 56 évesen lett testépítő

Kovács Regina 56 évesen lett testépítő, gyorsan nyert is több világbajnoki címet – képek

55 évesen vágott bele a testépítésbe. És milyen jól tette.
verseny, világverseny

A Blikk írta meg annak az 56 éves magyar nőnek a történetét, aki tavaly tavasszal döntött úgy, hogy szeretne többet sportolna. Kovács Regina végül a testépítés mellett döntött, és rögtön két világversenyt is megnyert. Szeptemberben elnyerte a European best of címet az 50-esek kategóriájában, az IBFF Európa-bajnokságon, míg a római versenyéről rögtön három éremmel távozott: a 45 év felettiek kategóriájában bronzot nyert, az 50 év felettiek aranya is az övé lett, és nyert még egy ezüstöt is az 55 évnél idősebbek csoportjában.  Regina egyébként eladóként dolgozik, a férjével és nevelt lányával él együtt, és a lap szerint már alapoz a nyári Európa-bajnokságra.

„Fiatalabb koromban sportoltam, atletizáltam, mint sokan mások, de lényegében csak ennyi sportmúlt van mögöttem. A stabil állóképességemet, a fizikai terhelhetőségemet ott alapoztam meg, mert aztán hosszú évekig nem is mentem edzőterem közelébe” – mondta a Blikknek Regina. 

Nem Regina az egyetlen, aki idősebben talált rá a sportra. Korábban írtunk Man Kaurról, egy 101 éves indiai nőről, aki az aucklandi World Masters Games elnevezésű sportversenyeegy perc 14 másodperc alatt futotta le a 100 métert. Az aranyérem őt illette, mivel a százévesek és annál idősebbek korcsoportjából egyetlen nőként indult a távon.  101 éves atléta sportpályafutása parádés: csak 93 évesen kezdett sportolni, azóta már 17 aranyérmet szerzett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top