nlc.hu
Életmód

Józan Laci családja Ukrajnában él

Józan Laci aggódik Ukrajnában élő családjáért: „Összepakoltak, hogy vészhelyzet esetén azonnal el tudjanak jönni”

A színész családja a kárpátaljai Váriban él.

Józan László pár nappal ezelőtt az RTL Klub Reggeli vendége volt. Akkor azt nyilatkozta Ukrajnában élő családja elmondása alapján, hogy egyelőre nincs háborús hangulat. Ma reggel azonban Oroszország megtámadta Ukrajnát, most már eluralkodott a pánikhangulat.

„A nővéremmel forródróton vagyunk, naponta többször beszélünk. Azt mondja, pánikhangulat van, órák alatt megszűnt a korábbi nyugalom. Az emberek élelmiszert, valamint üzemanyagot vásárolnak és menekülnek a nagyvárosokból. A 18 és 60 közötti férfiak próbálnak eljönni az országból, hogy ne kelljen meghalniuk a fronton. A nővérem egy erős és kemény nő, de hallottam a hangján, hogy fél” – mondta az nlc-nek a Keresztanyu színésze.

józan lászló

Józan László aggódik a családjáért (Fotó: Instagram)

Pár órával ezelőtt a magyar határtól mindössze 300 kilométerre megtámadtak az oroszok egy katonai repteret. „Sokan azt gondolják, hogy messze van tőlünk ez a konfliktus, de ez nem igaz. Egyre közelebb van, a kárpátaljai magyarokat pedig már közvetlenül érinti. A családommal abban maradtunk, hogy összepakolnak, így vészhelyzet esetén már nem kell ezzel foglalkozni. Még nincs konkrét forgatókönyv, bizakodunk, hogy nem fordul sokkal komolyabbra a helyzet, de a nagy többség nem ennyire optimista. Ha veszélyben érzik magukat, egyből jönnek hozzám” – szögezte le Józan László, aki a családja mellett az ukrán állampolgárokért is aggódik.

Mi lesz azokkal, akiknek nincsenek rokonaik, ismerőseik a környező országokban? Ők hova mennek majd, ha hosszan elhúzódik ez a konfliktus? Hallottam, hogy a magyar határnál rengeteg önkéntes várja a menekült ukrán állampolgárokat, de ez sem tartható hosszú távon. Sajnálom az embereket, kibírtuk az elmúlt két évet a koronavírus árnyékában és most szembe kell néznünk egy ilyen helyzettel…

Józan László azt is elmondta, hogy a családja férfi tagjai zömében külföldön dolgoznak, így nekik egyelőre nem kell bevonulniuk a seregbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top