nlc.hu
Életmód

Az ukrán tanárnő az orosz-ukrán háború ikonikus fotóján

Megszólalt az ukrán tanárnő, aki az orosz-ukrán háború ikonikus fotóján látható

A lebombázott otthona előtt, véres, bekötött fejjel álló Olena Kurilo tanárnő fényképe bejárta a világsajtót, és az orosz-ukrán háború egy emlékezetes fotója lett.

Az orosz-ukrán háború kirobbanásának első napján készült egy fotó egy véres, bekötözött fejű ukrán nőről, aki a lebombázott otthona előtt áll. A kép a február 24-e óta tartó konfliktus egyik legfelkavaróbb és legemlékezetesebb képe lett.

A fényképen az 52 éves Olena Kurilo tanárnő látható, aki a Daily Mailnek adott interjúban felszólította Putyin orosz elnököt, hogy „állítsa le az értelmetlen háborút”. Azt mondta, hogy nem akar több háborút látni sem a hazájában, sem máshol a Földön.

Az orosz rakétatámadásban megsebesült Olena Kurilo a lebombázott otthona előtt Csuhuivben

Olena Kurilo a háború egyik legmegrázóbb fotóján, miután egy orosz rakétacsapás lerombolta az otthonát Csuhuivben 2022. február 24-én, ő pedig megsebesült (Fotó: Wolfgang Schwan / Anadolu Agency via AFP)

A dezinformációs háborúban sokan azt feltételezték róla, hogy csak egy fizetett statiszta, akinek a sebesülései sem igaziak. A nő ezért egy videóban üzent a kétkedőknek, hogy ő nem egy kitalált személy, és a sérülései is valódiak.  Figyelem! A képsorok felkavaróak lehetnek!

Sokan nem hiszik el, hogy ami történik, az a valóság. De hogy bebizonyítsam, hogy ez az igazság, itt van, nézzétek meg. Ezek igazi sérülések, igazi sebek. Itt a szemem, ez maradt belőle, nem látok vele. Sok apró törmelék találta el a szemem, remélem visszanyerem a látásom, és minden rendben lesz.

Kurilo csütörtökön jött ki a kórházból a Harkiv mellett fekvő Csuhuivben, amikor újságírók fotót készítettek róla. A nő véres fejét kötések borították, miután egy rakétacsapás hatására az ablaküveg szilánkjai az arcába repültek.

A nő otthonát teljesen lerombolta az orosz rakétacsapás, és akkor azt mondta, hogy csak egy „nagyon erős őrangyalnak” köszönhetően maradt életben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top