nlc.hu
Életmód

Ukrán menekülteknek segít a Schindler listájából ismert piros kabátos kislány

A Schindler listájából ismert piros kabátos kislány már 32 éves, és az ukrán menekülteknek segít

Oliwia Dabrowska, aki négyévesen szerepelt a Schindler listájában, önkéntesként segít és adományokat gyűjt háború elől menekülő ukránoknak.
Egy plakátot mutat a piros kabátos kislányról Oliwia Dabrowska, a Schindler listája gyerekszínésze

A kislány, aki a remény szimbólumát testesítette meg Steven Spielberg Schindler listája című filmjében, továbbvitte az örökséget, és most felnőtt nőként segít az ukrán menekülteknek Lengyelországban.

Oliwia Dabrowska csupán 4 éves volt, amikor a piros kabátos lányt alakította az Oscar-díjas filmben. A mozi Oskar Schindler valódi történetét mesélte el, aki 1200 zsidó életét mentette meg a holokauszt idején. A ma 32 éves Dabrowska önkéntes munkájával Schindler nyomdokaiba lépett.

Az egykori gyerekszínész a közösségi oldalán osztott meg egy fotót az Ukrajna nemzeti színeivel újrafestett jelenetről a Schindler listájából.

A múlt hónap közepén Dabrowska megosztotta a lengyel–ukrán határon szerzett tapasztalatait, és arra kérte az embereket, hogy adományokkal segítsenek a menekülteknek.

Nem tudok mindent elmondani, amit ott láttam, mert nincsenek rá megfelelő szavak… Aki még soha nem látott ilyet, az el sem tudja képzelni ezt a rémálmot azoknak az embereknek a szemében

– mondta Oliwia Dabrowska, aki jótékonysági szervezetekkel és önkéntesekkel dolgozik együtt, akik szintén segítenek a humanitárius válságban.

Elmondta azt is, hogy az azóta eltelt 29 év ellenére még mindig kötődik a szerepéhez, különösen úgy, hogy most ismét szörnyű háborús bűnök történtek. És ha piros kabátos lányként tud segíteni, nem bánja.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Instagram/Oliwia Dabrowska)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top