nlc.hu
Életmód

Mumbai az első város, ahol a felnőtt lakosság 100%-a be van oltva

Van egy város, ahol már minden felnőtt be van oltva koronavírus ellen

Sok az oltópont, ez is közrejátszott abban, hogy százezrek kapták meg már a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját.

Hivatalosan is bejelentették, Mumbaiban minden 18 év feletti személyt beoltottak két adag koronavírus elleni vakcinával, és az az első olyan nagyváros a világon, ahol ilyen arányú átoltottságot sikerült elérni. Sajtóhírek szerint jól haladnak a tinédzserek oltásával is, a 12 év feletti gyermekek 93 százaléka kapott már védőoltást. Suresh Kakan, a városvezetés egyik tagja elmondta, az emberek eleinte tartottak a vakcinától, de ahogyan egyre több oltópontot hoztak létre, úgy kezdtek el nőni a számok. „Most már több mint 350 oltóközpontunk van, és nyugdíjas ápolókat is bevontunk programba” – tette hozzá.

A koronavírus elleni oltás felvételére várnak fiatalok egy oltóközpontban Mumbaiban 2022. január 3-án


A koronavírus elleni oltás felvételére várnak fiatalok egy oltóközpontban Mumbaiban 2022. január 3-án. Indiában ezen a napon megkezdődött az 15-18 év közötti gyermekek immunizálása (Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki)

A régióban egyébként nemrég feloldották az összes korlátozást, és ugyan ez alapján maszkot sem kötelező viselni, a tisztviselők azért azt javasolják, hogy aki csak teheti, hordja, illetve a társas távolságtartást is érdemes továbbra is alkalmazni, hogy megakadályozzák a vírus terjedését. Mahárástra államban, aminek Mumbai a fővárosa, hétfőre 90 új esetet regisztráltak, de nem követelt újabb halálos áldozatot a járvány a hivatalos közlés szerint. 

Ha még emlékeznek, egy évvel ezelőtt sokkal rosszabb volt a helyzet, 2021 május elején a napi megbetegedések száma Indiában elérte a 400 ezret, a halottaké pedig meghaladta a 4 ezret. 

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top