nlc.hu
Életmód

Fontmilliomos lett a gyertyakészítő anyukából

Hobbiból fontmilliókat hozó vállalkozás: az édesanya a konyhájában vágott bele, gyereknevelés mellett

A 26 éves Keely Parsons még kamaszként kezdett bele vállalkozásába, a Sassy Shop Waxbe. Mialatt otthon volt a gyerekével, a vállalkozása annyi profitot termelt, hogy többé nem látta értelmét visszatérni a korábbi munkájához.

Keely vállalkozása illatos gyertyaviaszból készült termékekkel foglalkozik, és 18 hónapot, valamint 7000 angol fontot költött arra, hogy a termékeit tökéletesítse. Az illatos viasztermékeit az emberek viszik, mint a cukrot, és a vállalkozás már rég kinőtte Keely konyháját. A nő bevette az üzletbe az élettársát, Theo Mehrabit is, de ketten együtt sem bírják az iramot, így egyre több alkalmazottal kellett bővítenie az üzletét: vannak köztük olyanok, akik kétszer annyi idősek, mint Keely – írja a brit Metro.

Keely Parsons

Keely Parsons a kisfiával (Fotó: Profimédia)

Hisz a vállalkozásában és a tervében, és hiszi, hogy a termékei iránt Amerikában is lenne kereslet, így arrafelé terjeszkedne. A Sassy Shop Wax ötletét még 18 évesen találta ki, amikor eszébe jutott, hogy a kedvenc fürdőbombája illatát szeretné gyertya formájában is kipróbálni, és mivel senki sem csinált ilyesmit, hát maga csinálta meg. Sokáig persze inkább csak költött a termékeire, és inkább csak afféle zsebpénzkeresős hobbiként tekintett rá, de miután húszévesen kirúgták egy munkahelyéről, rájött, hogy nem szereti, ha főnökök parancsolgatnak neki, és a saját maga főnökévé akart válni. Ekkor kezdett a vállalkozására a korábbinál nagyobb figyelmet fordítani. Amikor 2017-ben megszületett az első gyereke, Luca, mellette a konyhában minden idejét a vállalkozásának szentelte, és ez gyorsan meg is látszott az eredményeken.

A business annyira pörgött, hogy egy idő után már havi 40 ezer angol font bejött belőle: ma a cég már 4,5 millió angol fontot (kb. 2 milliárd forintot) termel évente. Egy ponton bármilyen terméket is rakott ki az oldalra, 15 perc alatt elkapkodták. Ma már húsz alkalmazottja van és egy üzemet is kibérelt, ahol a termékeket gyártják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top