nlc.hu
Életmód

84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen

Világrekord: 84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen

A brazil férfi nagyon hűséges a munkahelyéhez, 84 éve dolgozik ugyanott.
Munka közben Walter Orthmann, aki 84 éve dolgozik ugyanazon a munkahelyen

Bekerült a Guinness Világrekordok könyvébe egy 100 éves brazil férfi, mivel 84 éve dolgozik egyazon munkahelyen.

Walter Orthmann egy ma RenauxView néven ismert szövetgyárban kezdett dolgozni kétkezi munkásként, majd vezető beosztásokba került, és kereskedelmi igazgatóságig vitte, írj az MTI.

A hosszú és tartalmas szakmai pályafutásra vágyóknak azt tanácsolta egy héten megjelent interjúban, hogy azt tegyék, ami szeretnek, és tartózkodjanak a gyorsételek fogyasztásától.

Nem lehet bármit elvállalni, az embernek szeretnie kell a munkáját, különben nem bírja végigcsinálni

– mondta Orthmann.

A világrekorder brazil férfi naponta tornázik, és nagyon odafigyel a táplálkozására, hogy jó formában tartsa magát. Kerüli az olyan ételeket, amelyek úgymond ártanak a beleknek; nem iszik szénsavas italokat, csak olyan dolgokat fogyaszt, „amelyek jó tesznek az embernek”.

Walter Orthmann igazi különlegesség, neked viszont nem árt tudnod, hogy jó helyen vagy-e a jelenlegi állásodban. Manapság már nagyon ritka, hogy valaki az első munkahelyéről megy nyugdíjba, ha pedig nem érzed jól magad, lehet, hogy néhány év után váltanod kell.

Egy felmérés szerint világszerte a felnőttek 85 százaléka utálja a munkáját. Kris McPeak karriertanácsadó a következőképpen definiálja a rossz munkahelyet: az az állás, amitől sírsz, alkoholt iszol, vagy a stresszevésbe menekülsz napi szinten. És felsorolja a leggyakoribb okokat is, amiért mégis kitartunk a szörnyű munkahelyek mellett.

  1. Ez volt az első munkahelyed az iskola után.
  2. Itt ajánlották a legtöbb fizetést.
  3. A barátaid is itt dolgoznak.
  4. A szüleid (párod, mentorod…) azt mondták, fogadd el ezt az állást.
  5. Féltél, hogy nem találsz jobb munkahelyet.

Ha boldogtalan vagy a munkahelyeden, akkor el kell gondolkoznod a váltáson. Ne vesd le magad a mélybe a hegy tetejéről felelőtlenül, de van 3 kérdés, ami segíthet abban, hogy tisztábban láss a munkahelyeddel kapcsolatban.

Ha nem érezzük jól magunkat a munkahelyünkön, ne áltassunk magunkat azzal, hogy „mégsem olyan rossz ez”, mert ezzel meg is találtuk a komfortzónában maradás örök receptjét. Persze ott van a bizonytalanság, mindenki munkahelyről munkahelyre akar váltani, fél a „levegőben lógni”, mintha az értéktelen vagy lenézendő lenne, ha úgy döntesz, nem dolgozol addig, amíg valóban meg nem találod önmagad. Persze ez a legtöbbször pénzügyi kérdés is: a többség nem engedheti meg magának, hogy akárcsak egy-két hónapra is fizetés nélkül maradjon, pláne, ha ő mondott fel, hiszen akkor még végkielégítése sincs.

Az egzisztenciális kérdéseken túl azt is érdemes mérlegelni, hogy okoz-e még örömöt a munkám? Fejlődök még általa? A munkáltató számára fontos értékek számomra is fontosak (és viszont)? Olyan vezetőm van, akire felnézhetek, aki támogatja a fejlődésemet? Ha nem, és mindenképp úgy döntünk, hogy váltunk, számítsunk rá, hogy nem lesz könnyű, de ráadásul ott van az a 6 akadály, amely a leggyakrabban visszatartja az embereket a munkahelyváltástól.

Persze könnyen lehet, hogy imádod a munkádat, és megtaláltad a világ egyik legjobb munkahelyét, ahol öröm dolgozni. Ez az 5 kritérium jelzi, hogy jó helyen vagy a munkádban. 

(Kiemelt kép: Guinness World Records)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top