nlc.hu
Életmód

Felesége tartja el Petry Zsoltot

Felesége tartja el a Herthától tavaly kirúgott Petry Zsoltot

A berlini klub a szivárványcsaládokkal kapcsolatos nyilatkozata miatt rúgta ki Petry Zsolt kapusedzőt, aki perre ment, de most munkanélküli, a felesége tartja el a családot.

Petry Zsolt kapusedző volt a berlini Hertha futballcsapatánál, amíg egy tavalyi interjúban kitért Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállására. Azt mondta: „Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében”.

Ezután a Hertha tavaly áprilisban kirúgta Petryt, arra hivatkozva, hogy ők kiállnak a sokszínűség és a tolerancia mellett, és ezeket az értékeket sértette meg a kapusedző az interjúban. Petry azonban nem hagyta annyiban a dolgot, perre ment, és szeretett volna visszatérni a klubhoz, mert a munkájára soha nem volt panasz. A berlini klub viszont ezt kizárta. Nem jött össze a peren kívüli megegyezés sem, mert az 55 éves Petry több pénzt szeretett volna kapni. Azt az összeget, amit a 12 év múlva esedékes nyugdíjig kapott volna.

Petry Zsolt a berlini Hertha kapusedzőjeként 2020 augusztusában

Petry Zsolt 2020 augusztusában a Hertha hivatalos klubfotóján (Fotó: Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

Petry Zsolt most a Blikknek beszélt arról, hogy szeptember 1-jére tűzték ki a tárgyalási fordulót, és addig nem vállalhat semmilyen munkát, különben megszűnik a per. Így a volt kapus azóta nem dolgozik, a felesége – aki egy közeli divatruhabolt vezetője – fizetéséből él a három fős Petry család.

Én nem érzem úgy, hogy megsértettem volna bárkit is azzal, amiért más a véleményem, eltérőbb, mint a német fősodoré. Továbbra is állítom, a véleménynyilvánítás szabadságába ez maximálisan belefér, s nem bocsáthatnak el azért, mert másképp látom a világot

– mondta a lapnak Petry, aki most ideje nagy részét otthonában, Hoffenheimben tölti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top