nlc.hu
Életmód

25 sikertelen egyetemi felvételi után sem adja fel az 55 éves férfi

25-ször nem vették fel egyetemre, mégsem adja fel az 55 éves férfi

A rengeteg sikertelen felvételije után sem tett le az álmáról az 55 éves kínai férfi, hogy bejusson egy nívós egyetemre. Idén már 26. alkalommal próbálkozik.
Előadás egy egyetemi előadóban

Egy kínai férfi idén 26. alkalommal fogja megpróbálni az egyetemi felvételi vizsgát, és reméli, hogy ezúttal elég magas pontszámot fog elérni a teszten, hogy felvegyék álmai egyetemére, a Szecsuáni Egyetemre.

Az 55 éves Liang nevű férfi 1983 óta próbálkozik a gaokao nevű egységes egyetemi felvételin, amelyet évente egyszer tartanak, és anélkül egyik felsőoktatási intézménybe sem veszik fel.

A jegyeim akkoriban gyengék voltak, de a vágyam, hogy egyetemre járjak, nagyon erős, ezért nem adtam fel ennyi év után sem

– mondta Liang, aki egy építőanyagokkal foglalkozó cég tulajdonosa.

Az elmúlt évek során 14 alkalommal kihagyta a vizsgát munkahelyi elfoglaltsága miatt, vagy azért, mert érvényben volt egy – aztán 2001-ben eltörölt – irányelv, hogy a felvételizők nem lehetnek idősebbek 25 évnél.

A legjobb eredménye az évek során több mint 400 pont volt a 750-ből, ami elég lett volna egy másodrangú egyetemre, de ahhoz kevés volt, hogy az általa vágyott Szecsuáni Egyetemre bejusson.

A férfi sok kritikát kap, hogy az ő korában már nem olyan jó a memóriája, mint a fiataloknak, és hogy a szüntelen felvételizést csak a vállalkozása népszerűsítésére használja. Liang igyekszik motivációként használni a megjegyzéseket, és nem adja fel, azt mondja, még fiatal.

Idén arra készül, hogy végre bejut egy rangos egyetemre, és azzal másoknak is bebizonyítja, hogy volt értelme a kitartásának. „Ellenkező esetben addig folytatom a felvételizést, amíg nyilvánvalóvá válik, hogy az álmom nem valósulhat meg” – mondta. Hogy ennek szerinte mi lesz a jele, azt nem részletezte.

Egyébként sosem késő elkezdeni az egyetemet, egy amerikai nő például 81 éves korában szerezte meg az első diplomáját. 

(South China Morning Post)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Dom Fou)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top