nlc.hu
Életmód

Világrekordot döntött felajánlott ösztöndíj összegével a diák

3 milliárd forintnyi ösztöndíjat ajánlottak fel ennek a végzős gimnazistának

Igen, jól gondolod: ezzel világrekordot döntött a srác.

Egy New Orleans-i végzős középiskolás fiú, Dennis Barnes úgy néz ki, világrekordot döntött, miután 9 millió dollár, azaz 3 milliárd forint értékben ajánlottak fel ösztöndíjat a továbbtanulásához 125 különböző főiskoláról és egyetemről. A Nemzetközi New Orleans-i Középiskola tanulója elmondta, hogy 200 intézménybe adta be a jelentkezését, ezek közül 125 helyről érkezett levél, melyben örömmel értesítik, hogy felvették.

„Augusztusban adtam le az egyetemi jelentkezéseket, figyelembe véve a magas elvárásokat a főiskolai felvételinél. Aztán már csak azt vettem észre, hogy az döntésről szóló levelek folynak ki a postaládából, melyekben több száz ösztöndíjat ajánlanak fel” – mesélte Dennis a WWL-TV-nek.

Dennis Barnes

Fotó: Facebook/International High School of New Orleans

A srác elmondta, hogy több, mint 9 millió dollárnyi ösztöndíj közül válogathat. Ezzel pedig megdöntötte a korábbi világrekordot, amit 2019-ben állított fel Normandie Cormier of Lafayette. A lány akkor 8,7 millió dollár, azaz 2,9 milliárd forint értékű ösztöndíj-ajánlatot kapott.

Dennis egyébként nem hallott még minden iskola felől, így lehetséges, hogy a hónap végén végösszeg még ennél is magasabb lesz – a gimnazista 10 millió dollárban reménykedik. És egyébként jogosan: Dennis ugyanis szinte kitűnő tanuló, 4,98-as átlaggal zárta a középiskolát. A tanulmányait pedig informatika és kriminológia szakon szeretné folytatni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top