nlc.hu
Életmód

Egy pennsylvaniai diáknak 18 főiskola ajánl ösztöndíjat

Nehéz a választás: egy halláskárosult diáknak 18 főiskola ajánl ösztöndíjat

Egy pennsylvaniai középiskolás diák nagy döntés előtt áll, miután 18 főiskolára vették fel, és több mint 1 millió dollárnyi ösztöndíjat ajánlottak fel neki.
ösztöndíj, iskola

Brianna Maddonni, a Prospect Park-i Interboro középiskola végzőse összesen 1,08 millió dollárnyi ösztöndíj-ajánlatot gyűjtött össze, de elmondása szerint még nem döntötte el, hova szeretne menni. Maddonninak 4,0 az átlaga és egyben lacrosse-játékos, ráadásul a lány úgy lett sikeres, hogy genetikai eredetű halláskárosodása van.

„Ha valaki előttem megy, és beszélni próbál hozzám, miközben én mögötte vagyok, egy szót sem hallok abból, amit mond” – mondta a WPVI-TV-nek.

Maddonni rengeteg munkát fektetett abba, hogy iskolákra és ösztöndíjakra jelentkezzen. Ahová csak tudta, beadta a jelentkezését, és többször átdolgozta a főiskolai esszéjét. Jasmine Woodson, az Interboro középiskola tanácsadója szerint az ösztöndíjak megszerzéséhez kulcsfontosságú az ilyen jellegű erőfeszítés.
Szerinte a diákok sokszor alulbecsülik magukat, ezért nem jelentkeznek, vagy egyszerűen nem tudják, hol hirdetnek ösztöndíjat, így nem is próbálkoznak.

Nem úgy Madonni, aki most nem győz válogatni a sok lehetőség közül.

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top