nlc.hu
Életmód

Adomány az egyetemnek, amelyet nem tudott elvégezni

Milliókat adott az egyetemnek, amelyet 58 évvel ezelőtt anyagi gondok miatt hagyott ott

Calvin Tyler anyagi nehézségek miatt nem tudta elvégezni az egyetemet, most 20 millió dollárt adott az egyetemnek ösztöndíjakra.
Calvin Tyler és felesége 20 millió dolláros felajánlása az egyetemnek

A UPS logisztikai vállalat egyik korábbi vezetője, Calvin Tyler 20 millió dollárt (6,17 milliárd forint) adományozott a baltimore-i Morgan Állami Egyetemnek. A bőkezű felajánlást a diákok ösztöndíjára fordítják majd, Tyler és felesége, Tina már korábban létrehozott egy öszöndíjalapot, hogy segítsék a hallgatókat.

A gazdag férfi nem véletlenül az ösztöndíjakra szánja a pénzt, pontosan tudja, milyen az, amikor valaki anyagi nehézségek miatt nem tud továbbtanulni. Ő is átélte ezt 58 évvel ezelőtt.

1961-ben kezdte meg a tanulmányait Morgan egyetemen, a családjában ő volt az első, aki egyetemre járt. Két év után viszont ott kellett hagynia az üzleti képzést, mert nem volt rá pénze. Beállt UPS-sofőrnek, aztán fokozatosan lépegetett felfelé a ranglétrán, majd a cég egyik alelnökeként vonult vissza 1998-ban.

Az sem véletlen, hogy éppen most ajánlottak fel ilyen hatalmas összeget, a koronavírus-járvány miatt ugyanis még nehezebb helyzetben vannak a fiatalok.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Morgan State University)

Ösztöndíjak az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top