nlc.hu
Életmód

Panni néni 64 tagú családdal büszkélkedhet

7 gyereke, 19 unokája és 21 dédunokája van a 85. születésnapját ünneplő Panni néninek

Ha az egész család összegyűlik, összesen hatvannégyen vannak, de Panni néniéknél egy szűk körű családi ünnepség is felülmúlja létszámban a legtöbb család legnépesebb ünnepségeit.
Torta gyertyákkal

Major Jánosnét a napokban ünnepelte a családja Farádon. A 85 éves asszonyt nagy családdal áldotta meg a sors, és szinte képtelenség elérni, hogy egy-egy ünnepségen mind a hatvannégyen ott legyenek, de így is sokan mentek el felköszönteni Panni nénit – írja a Sokszínű Vidék.

A gyerekei meglepetésbulit szerveztek neki, és elvitték Panni nénit egy étterembe, ahol a családtagjai nagy létszámban várták.

Óriási meglepetés volt, nagy öröm

– újságolta az ünnepelt, akinek a 85 éve azért nem volt egy fáklyásmenet, többször is próbára tette az élet.

Édesapja fiatalon, a Don-kanyarban esett el, így édesanyja egyedül nevelte őt és három testvérét. A gyerekeket is befogta, hiszen akkoriban még a gyerekek sem maradtak ki a munkából, sokat kapáltak a földeken. A testvérei sajnos már mind meghaltak. Panni néni fiatalon ment férjhez, és amíg a férje a téeszben dolgozott, ő odahaza a háztartást vezette és a sok gyereket nevelte. Férje tizennyolc éve hunyt el, azóta egyedül él, de nem magányos, mert mindig jön hozzá valaki a családból. Karácsonykor szakaszokban látogatják őt, hogy elférjenek nála.

Olykor elszomorodom, mert ekkora családban bajok is előfordulnak. Öt éve elvesztettem az egyik lányomat, négy hónapja pedig egy menyem ment el. De igyekszem azért a jó dolgokra gondolni többet.

Panni néni nagyon várja már a két újabb dédunokája születését, és már az is eszébe jutott, hogy van esélye megélni az üknagymama kort, mivel a legidősebb unokája már húszéves is elmúlt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top