nlc.hu
Életmód
Kutyákkal előznék meg az iskolai lövöldözéseket

Betanított kutyákkal előznék meg az iskolai lövöldözéseket

A speciálisan kiképzett iskolai kutyák kiszimatolják a lőfegyvereket, fegyveres támadás esetén pedig habozás nélkül megpróbálják ártalmatlanítani a lövöldözőt.
Colby, az iskola rendőrkutya munka közben

Minden egyes iskolai lövöldözés után fellángol a vita az Egyesült Államokban a fegyvertartás szigorításáról, valamint arról, hogyan lehetne megakadályozni az olyan tömeggyilkosságokat, mint amilyen a texasi Uvalde egyik általános iskolájában történt, és 19 gyerek, illetve két tanár életét követelte.

A floridai Village School of Naples iskolában egy speciálisan kiképzett kutya segítségével szeretnék elkerülni a lövöldözéseket. A Skool Dog minősítésű eb hiperérzékeny orrával képes felkutatni a lőszereket, töltött fegyvereket, robbanóanyagokat, kábítószereket és más veszélyes dolgokat. Fegyveres incidens esetén pedig a kutya nem fog habozni, hogy letámadja a lövöldözőt.

Ám egyelőre nagyon kevés ilyen kutya van Amerikában. Colby, aki nemrégiben a floridai iskolában állt szolgálatba, még csak harmadik Skool Dog minősítéssel. Két évvel ezelőtt egy család adományozta az iskolának, majd egy kiképzésen vett részt, hogy vezetőjével, Daniel rendőrtiszttel együtt megvédje az iskola diákjait.

Dennis Chapman iskolaigazgató elárulta, hogy Colby felkészítése a 2018-as, 17 halálos áldozatot követelő parklandi iskolai lövöldözés után kezdődött. A texasi támadás után pedig a kutya szolgálatba állítása aktuálisabb, mint valaha.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Instagram/k9colby)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top