Csodababa! Teherbe esett a nő, amikor már terhes volt

S. Z. | 2022. Május 31.
Ikrei születtek az amerikai nőnek, aki várandósan lett ismét terhes.

Egy texasi nő azután esett teherbe, hogy már várandós volt egy babával. Bár mindez hihetetlenül ritka jelenség, olykor előfordulhat, és a második teherbe esés az első után akár hetekkel is bekövetkezhet.

Nem csoda, hogy a 30 éves Cara Winhold sem értette először, hogy mi történt. 2021 márciusában az orvos egy újabb magzatot fedezett fel a második ultrahang-vizsgálaton. Kiderült, hogy a nőnek valószínűleg kétszer volt peteérése, és a petesejtek különböző időpontokban, nagyjából egy hét különbséggel termékenyültek meg.

Normál esetben a teherbe esés hatására leáll a havi peteérés, ám nagyon ritka esetekben előfordul, hogy kiszabadul még egy érett petesejt, és ha megtermékenyül és beágyazódik, ugyanúgy egészséges terhesség válhat belőle. Ezt nevezik szuperfetációnak.

A nő igazi csodának élte meg a különleges ikerterhességet. Főleg annak tükrében, hogy miután 2018-ban megszületett Wyatt nevű fiuk, azt remélték, hamarosan bővül a családjuk, de Carának három vetélése volt, az egyikbe majdnem belehalt.

Az ikrek végül 2021 októberében egészségesen világra jöttek. Ám mivel egy hét eltéréssel fogantak, a méretkülönbség máig megmaradt közöttük. Colson sokkal fejlettebb, míg Cayden kisebb. Ruhából sem jó rájuk ugyanaz a méret, mert több mint másfél kiló a különbség.

A háromgyerekes édesanya azonban határtalanul boldog, és úgy hiszi, hogy így kapta vissza azt a két babát, akiket korábban elveszített.

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Vlada Karpovich)

Exit mobile version