nlc.hu
Életmód

Autót adott két nő egy Starbuck-pultosnak

Odaadta a kávét a depressziós Starbucks-pultos, autót kapott cserébe

Van, hogy egy egyszerű, kedves gesztus életet ment. Ezt bizonyítja annak a baristának a története is, akit két vendég lepett meg.
Starbucks-pultos

Több, mint 36 millióan megtekintésnél jár Charlie Rocket TikTok videója, ami újra megmutatja, mekkora ereje van egy kedves gesztusnak. A nő és barátnője ahelyett, hogy csak simán leadta volna rendelését a Starbucksnál, elkezdett beszélgetni az őket kiszolgáló baristával: az életéről, az álmairól kérdezték. A fiú nemcsak azt mesélte el, hogy egyszer majd szeretne vásárolni magának egy 1000 dolláros autót, de azt is, hogy súlyos depresszióval küzd. A lányok ezt követően átvették a kávéjukat, látszólag elköszöntek a fiútól, majd beszaladtak egy boltba, hogy összeállítsanak egy meglepetést Manny számára. Rózsát és egy fa dobozt vásároltak, hogy aztán abba rejtsék el az 1000 dollárt, amit a fiúnak szántak. 

A két nő aztán visszament Mannyhez, mondták neki, mennyire meghatotta őket a története, majd átadták a rózsát. A barista mosolyogva vette el a csokrot, és elárulta, még soha senki nem ajándékozott neki virágot. Pillanatokkal később a dobozt is kibontotta, amiben nemcsak egy kisautót, de 1000 dollárt is talált. Manny, miközben a könnyeivel küzdött, és megköszönte az ajándékot, elárulta, nem volt ereje felkelni aznap reggel, öngyilkos gondolatok kavarogtak a fejében. 

@charlie

This barista has no idea his entire life is about to change in 24 hours…❤️🥺 #fypp #starbucks #kindnessisfree

♬ Lights Are On – Tom Rosenthal

A két nő nemcsak 1000 dollárt ajándékozott a fiúnak, de gyűjtésbe is kezdett, hogy Manny egy igazán jó autót vehessen magának. Eredetileg 15 000 dollár volt a kitűzött cél, ennek több, mint a duplája, 38 572 dollár gyűlt össze. A kommentekből nemcsak az derül ki, hogy az embereket megérintette a fiú története és a két nő empátiája, de sokan írták, hogy Mannyhez hasonlóan ők maguk is mentális problémákkal küzdenek. 

Manny, akinek életét valószínűleg örökre megváltoztatta ez az élmény, azóta is az Oroszországból éppen kivonuló Starbucks megbízható mukatársa. 

Van segítség!

Ha te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top