nlc.hu
Életmód
Zacher Gábor az Elf Bar e-cigarettáról

Zacher Gábor az Elf Barról: ez egy új járvány

A fiatalok körében hihetetlenül népszerű új e-cigiről, az Elf Barról senki nem tudja, mit tartalmaz, ráadásul nincs rossz szaga sem.
Elf Bar e-cigaretták

Egyszer népszerűbb a hazai fiatalok körében egy manórúdként ismert e-cigaretta, az Elf Bar, de senki sem tudja pontosan, hogy mit tartalmaz a benne lévő folyadék – számolt be az RTL Híradó.

Az akkumulátoros, ízesített folyadékkal feltöltött elektromos cigarettáknak meghatározott szívási kapacitásuk van – 800, 1500 és 3500 slukkos változatok kaphatók –, és a legtöbb verzió egyszer használatos, eldobható. Főként különféle gyümölcsízben kínálják, így a nikotintartalmú gőz is ízes lesz, ami vonzó lehet a fiatalok számára, akárcsak az Elf Bar színes, trendi kinézete.

Zacher Gábor toxikológus szerint semmit nem lehet arról tudni, hogy mit tartalmaz az e-cigarettában lévő folyadék. A nikotin miatt kialakuló függőség mellett az is nagy gond, hogy az eszköz nem bocsát ki megszokott cigarettaszagot.

Régen azt mondtuk a dohányos fiataloknak, hogy ha dohányzol, büdös leszel. Ezt a mondatot sutba dobhatjuk

– fogalmazott Zacher Gábor.

Magyarországon illegális az ilyen ízesített termékek forgalmazása, vagyis az Elf Bar legtöbb típusát nem is lehetne árulni, ám az interneten könnyedén megrendelhetik akár 18 éven aluliak is. Ráadásul Budapesten az utcán is könnyű hozzájutni az újfajta elektromos cigarettához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top