nlc.hu
Életmód

Rosszul lett a társait erőszakkal vádoló rendőrnő

Meghallgatása közben rosszul lett a társait erőszakkal vádoló rendőrnő

A rendőrnő azt állította a Blikknek, épp rabosították volna, amikor úgy érezte, nem kap levegőt.

Hamis vád miatt hallgatták volna meg gyanúsítottként Zsiga Katalint, ám olyan rosszul lett, hogy orvosi segítséget kellett kérni. A Központi Nyomozó Főügyészség a Blikknek adott tájékoztatása szerint a rendőrnő viselkedése egyik pillanatról a másikra megváltozott.

sziréna

(Fotó: Pixabay)

Tavaly decemberben írták meg, hogy a fiatal rendőrnő azt állította, a határszolgálaton két kollégája elkábította, megerőszakolta és le is videózta őt egy panzióban, a szüzességét is a meggyalázói vették el. Katalin feljelentést tett, az ügyben minősített szexuális erőszak gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyészség. A nyomozást nemrég megszüntették, mondván, nem történt meg az, ami miatt a rendőrnő feljelentést tett. Bár Zsiga Katalin panasszal élt, az ügyészség elutasította azt.

Tekintettel arra, hogy a panasz nem tartalmazott olyan adatokat, amelyek kétséget támasztottak volna az eljárás megszüntetéséről rendelkező határozat megalapozottságával vagy törvényességével kapcsolatban, a nyomozás folytatásának nincs helye

– írták a közleményükben.

A szerdai rosszulléttel kapcsolatban a rendőrnő azt állította a lapnak, aznap került volna sor arra, hogy a hamis vád miatt megindult eljárásban rabosítsák, de közben rosszul lett. A kihívott mentőorvos megmérte a vérnyomását és a vércukrát is, de nem kellett kórházba szállítaniuk. A rendőrnő rabosítása végül nem történt meg.

A történtekkel kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészség az alábbi tájékoztatást küldte meg a Blikknek szó szerinti közlést kérve.

Tájékoztatom, hogy a megkeresésében megjelölt személy ma gyanúsítotti idézésre jelent meg az ellene hamis vád bűntette és más bűncselekmények miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő ügyben. A kép és hangfelvétel útján rögzített vallomás felvételét követően – a bűnügyi nyilvántartásba vételt megelőzően – a gyanúsított hirtelen megváltozott viselkedése és állításai miatt kellett értesíteni a mentőszolgálatot. A gyanúsított a mentők kiérkezése után lemondott további egészségügyi ellátásáról. Egyéb információ az ügyben nem közölhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top