nlc.hu
Életmód

Ő a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordere

Magyar rendőrnő a négyütemű fekvőtámasz csúcstartója: „Úgy voltam vele, ha a lábam leszakad, akkor is végigcsinálom”

Sokan utálják, ő viszont imádja.
fekvőtámasz,

Az Orosházi Rendőrkapitányság járőre, Petrucz Anikó Dóra őrmester nemrég megdöntötte a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordját: 5098 gyakorlatot végzett 12 óra alatt – számolt be a Zsaru Magazin. A CrossFittel is a rendőrségnek köszönhetően ismerkedett meg.

2020 januárjától járok az orosházi Symbol Gymbe. Nagyon megszerettem a burpeet, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a négyütemű fekvőtámaszt. (…) Sokan utálják ezt, a legtöbb ember számára mumus. Én azonban nagyon szeretem, a kedvencem. Annyira, hogy amikor meghallottam, egy hasonló nevű lány megcsinálta a 12 órás kihívást, elhatároztam, hogy én is nekilátok” – mesélte.

Az első 3 óra könnyen ment neki, aztán egyre nehezebb lett, de – mint mondja – meg sem fordult a fejében, hogy feladja. “Úgy voltam vele, ha a lábam leszakad, akkor is végigcsinálom” – tette hozzá Petrucz Anikó Dóra, aki a rekordra 2 és fél hónapon át készült.

A felkészülés alatt többféle gyakorlatot végeztem, például dobozra lépés, biciklizés, evezés. A fő cél az volt, hogy szoktassam a testet a monotonitáshoz, mert nem egyszerű 12 órán keresztül ugyanazt a mozgássorozatot végezni. Így megesett, hogy egy órán át például csak eveztem” – magyarázta a sportos rendőrnő, akinek így az sem okoz gondot, ha munkája során éppen kerítésen kell átugrania vagy ablakon bemászni.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top