nlc.hu
Életmód

Döntőbe került a magyar női vízilabda válogatott

Vizes vb: döntőben a magyar női vízilabda-válogatott!

13-12-re legyőzték a holland csapatot. Szombaton kell szurkolni az aranyért!

A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a hazai rendezésű vizes vb fináléjába, miután a csütörtök esti elődöntőben 13-12-re legyőzte a holland csapatot.

A győztes magyar csapat tagjai a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzés után a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 30-án.

A győztes magyar csapat tagjai a vizes világbajnokság női vízilabda tornájának elődöntőjében játszott Magyarország – Hollandia mérkőzés után a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 30-án. (MTI/Illyés Tibor)

A rendkívül kiélezett összecsapáson a magyar csapat legjobbja a négygólos Leimeter Dóra volt a Margitszigeten.

A magyar válogatott – amely a 2013-as barcelonai bronzérem után lesz újra dobogós világbajnokságon – legutóbb 2005-ben Montrealban játszott vb-döntőt, akkor Faragó Tamás irányításával a gárda éppen az aktuális címvédő amerikai csapatot győzte le hosszabbítás után, megszerezve ezzel története második vb-aranyát.

A magyar válogatott a fináléban szombaton a már említett címvédő amerikaikkal csap majd össze az aranyéremért.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top