nlc.hu
Életmód

Vonzás törvénye a szerelemért

Így használd a vonzás törvényét, hogy rátalálj az álompasira!

Ha már csak egy szuper párkapcsolat hiányzik az életedből, használd a vonzás törvényét, és találj rá életed szerelmére!

Dr. Sharon Cohen párkapcsolati tanácsadó szerint a vonzás törvényét remekül lehet alkalmazni a szerelem vonzására is, de nem mindegy, hogyan használjuk. Három lépést írt le, ami segíthet abban, hogy magunkhoz vonzzuk az álompasit.

1. Fogalmazd meg, mit szeretnél elkerülni

Ha hiszel a vonzás törvényében, akkor tudod, hogy milyen fontos a pontos megfogalmazás. Gondold át és írd is le azokat a tulajdonságokat, amiket nem szeretnél a párodban, amiket mindenképpen el akarsz kerülni. Ha ugyanis nem vagy tisztában azzal, hogy mit nem akarsz, akkor nem biztos, hogy észreveszed majd azokat a jeleket, amik felett annyira könnyű átsiklani a szerelem első szakaszában. Aztán hónapokkal később, amikor már mélyen kötődsz, ragaszkodsz és szerelmes vagy egy olyan emberbe, aki nem a tökéletes férfi számodra, meglátod a figyelmeztető jeleket, de lehet, hogy már nehezebben fogsz tovább lépni a kapcsolatból.

Készíts listát, amire kerüljön fel három olyan létfontosságú tulajdonság, amit semmiképp sem akarsz a párodban viszontlátni. Például „Nem akarok olyan férfit, akinek alkohol- vagy drogproblémái vannak.” Kerüljön ide fel az, ami számodra tényleg nem kompromisszum kérdése, sokkal inkább egy nagy stop tábla. Ez a lista segíteni fog abban, hogy időben és jól dönts a kapcsolat további sorsáról.

Boldog pár a tengerparton

Használd a vonzás törvényét! (Kép: Getty Images)

2. Mondj búcsút könnyedén

A fenti listán szereplő három tulajdonságot kezeld úgy, mint igazi sorompókat, és ha egyiket is felfedezed a randipartneredben, akkor ne habozz elengedni és tovább keresni az álompasit. Nincs olyan, hogy majd megváltozik a kedvedért, ezt sürgősen el kell felejteni a szakember szerint. Hatékonyság szempontjából kell nézni, hideg fejjel a helyzetet és mindig szem előtt tartani a saját listádat, mert nem véletlenül írtad fel azokat a tulajdonságokat.

Az alkoholproblémás példánál maradva, figyelmeztető jel lehet számodra, hogy a randin minden történetében valahogy benne van az ivás, lerészegedés, mintha számára ez lenne a fő szórakozás. Szerinte viccesek ezek a történetek, és valóban lehet rajtuk nevetni, de ha a szabadidejét az alkohol tölti ki, akkor nem lesz túl jó a barátnőjének lenni. Inkább tartsd magad a listához.

3. Ne add fel

Minden párkapcsolatnak megvannak a maga tanulságai, amiért hálásak lehetünk. Egyikre sem mondhatjuk azt, hogy teljes időpazarlás volt, hiszen olyan leckéket tanulhatunk meg egy másik ember mellett, melyek segítségével építhetjük saját magunkat. Ezért inkább hálával érdemes elengedni azokat, akik mégsem neked valók valamilyen tulajdonságuk miatt és annak örülni, hogy még időben észrevetted a figyelmeztető jeleket, hogy nem egymásnak teremtett titeket a sors. Használd a vonzás törvényét, tartsd nyitva a szemed, soha nem tudhatod, ki néz vissza rád. Ha lehajtott fejjel a telefonodat bámulod, soha nem fogod meglátni azt a helyes srácot, aki minden alkalommal megbámul, amikor megállsz a kedvenc kávézódban. Lehet, hogy ő a tökéletes pasi számodra.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top