nlc.hu
Életmód

Ezeket ne mondd az első randin

5 dolog, amit ne mondj az első randin

Ezekkel nemhogy nem fogsz bevágódni, de egyenesen elintézted, hogy ne legyen második randi.

Teljesen megértjük, ha szorongsz és izgulsz egy első randi előtt – ez totál normális. Ahogy az is, hogy néha zavarunkban hülyeséget beszélünk. Mert hát valljuk be, nem lehet mindenki lehet Arthur Aron… Hogy kiről van szó? Arról a tudósról, akinek a nevéhez fűződik az a 36 tudományos tökéletességgel kifejlesztett kérdés – biztosan hallottál már róluk –, melynek végére érve bármely két ember szerelembe eshet egymással. Nos, 36 mondatot megjegyezni egyáltalán nem egyszerű, és az első randin még nem is vagyunk biztosak abban, hogy tényleg szeretnénk belezúgni a velünk szemben ülőbe.

Úgyhogy hoztunk egy könnyebb módszert, melynek segítségével nem a szerelem lehetőségét, hanem egy második randiét biztosíthatod be. A feladat pedig csak annyi, hogy semmiképpen se mondd ki a következő öt mondatot. Szakértők ugyanis kielemezték a Redditen található válaszokat arra a kérdésre, hogy mik a legrosszabb kifejezések, amik elhangozhatnak az első randin – az alábbiak kerültek a top 5 közé.

„Miért kell ilyen sokat várni a kajára?”

Nincs annál kellemetlenebb, szekunder szégyent generáló szitu, amikor a randipartnerünk szükségtelenül bunkó a felszolgáló személyzettel. A legtöbben abban értettek egyet, hogy biztosan nem akarnak több időt együtt tölteni olyasvalaki társaságában, aki lekezelően beszél mondjuk a pincérekkel, mégpedig azért, mert ez egy rendkívül élénken vöröslő zászló az illető valódi személyiségével kapcsolatban. Ráadásul felesleges feszengést kelt a másikban.

„Mik a terveid a következő öt évre?”

Mi ez, randi vagy egy állásinterjú? Igen, igyekszel megismerni őt, de ne bombázd őt ilyen hivatalosnak hangzó kérdésekkel, mert – ahogy Jude Law Grahamje is mondja a Holidayben – megizzasztod velük, és extrán rástresszel az amúgy is szorongást generáló első randira. Arról meg ne is beszéljünk, hogy legtöbbünk azt sem tudja, mit csinál majd jövőre…

Holiday

Jelenet a Holiday című filmből (Fotó: Waverly Films / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

„Az exemmel gyakran jártunk ide”

Hagyjuk a múltat ott, ahová való: a múltban, meg a történelemórára. Nyilván nem mondunk semmi újat azzal, ha azt javasoljuk, hogy a volt párod ominózus témáját hanyagold az első randin – csak elveszed a kiszemelted kedvét. Azzal ugyanis, hogy az exedről beszélsz, azt üzened a másik számára – még ha nem is így van –, hogy vagy nem vagy még túl rajta, vagy pedig, hogy a sírodig fogod hurcolni ezt az érzelmi csomagot.

„Amúgy itt van egy barátom is”

Kevés annál kiábrándítóbb mondat van, mikor megemlítik, hogy egy haverja is éppen ott van, ahol randiztok. Nem elég, hogy ez azt jelzi, hogy a randipartnered megkérte a cimboráját, hogy tartson téged szemmel, most oda is kell őt hívni magatokhoz, ami azért idegesítő, mert nem rá, hanem a spanjára vagy igazából kíváncsi.

„És a hölgynek a salátát…”

A Reddit válaszai alapján nagyon sokan éreznek úgy, mint a Feketék fehérenben az ál-Tiffany Wilson (Marlon Wayans), mikor Latrell (Terry Crews) teljesen magától értetődőnek gondolta, hogy a lány salátát fog enni. Ez alapján úgy tűnik, az ilyen szitu gyakoribb, mint gondolnánk. Ha a randipartnered helyetted akar rendelni – a jóváhagyásod nélkül –, az azt mutatja, hogy rendkívül makacs személyiség, aki nem hajlandó változtatni a beidegződött (és feltételezhetően régimódi) világnézetén.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top