nlc.hu
Életmód

Tippek az első randi előtti szorongás elkerülésére

5 tipp, hogy kevésbé legyél ideges az első randin

Mind tudjuk, hogy valójában nem érdemes feszkózni az első randi előtt – ezt viszont könnyebb mondani, mint megvalósítani. Ezért most néhány praktikus tippel segítünk az idegesség leküzdésében!

Az első randi mindig hoz magával egy bizonyos fokú lámpalázat, hiszen egyrészt szeretnéd saját magadat a lehető legjobb fényben feltüntetni, másrészt pedig rengeteg ismeretlen tényezővel kell számolnod, ráadásul az agyunk igazi mestere a „Mi a legrosszabb, ami történhet?”-kérdés megválaszolásának. De ha realisztikusan nézzük, a legrosszabb – ha megbizonyosodtál róla, hogy biztonságban leszel –, hogy lesz egy rossz randid, amin majd jót nevettek a barátnőiddel. Persze tudjuk, hogy hiába van tisztában ezzel az ember, mégsem gátolja meg az izgulástól – szóval most hoztunk öt tippet, amivel egy kicsit leküzdheted a feszkót.

Mozogj!

Ne hagyd, hogy az összes ideges energiád felgyűljön: menj el edzeni és ereszd ki a gőzt. Ez a taktika segíteni fog abban, hogy kiűzd magadból az első randi előtti szorongást nemcsak azért, mert így könnyebben le tudsz lazulni. Hanem azért is, mert a sporttól beindul az endorfintermelés, amitől magabiztos, boldog érzeted lesz.

Első randi

Fotó: Vasyl Dolmatov/Getty Images

Irány a barát-zóna

Indulás előtt mantrázd magadban azt, hogy csak egy barátoddal találkozol – hiszen egy baráti kávézás sokkal kevésbé idegtépő, mint életed potenciális szerelmével szemben üldögélni a kávézóban. Azáltal tehát, hogy a barát-zónába pakolod (csakis az első randi erejéig!) a kiszemelted, lejjebb csavarod a feszültséget és az elutasítástól való félelmedet is.

A tökéletes aláfestő zene

Foglald le az agyad azzal, hogy zenét hallgatsz. Ezáltal eltereled a figyelmedet arról, hogy nagy szorgosan mentális listát készíts mindenről, ami elromolhat a randevún. Túlgondolás helyett inkább magadban énekelsz majd.

Mély levegő

Egyszerűen sehogy sem vagy képes megnyugtatni magad? Keress egy kényelmes helyet, ülj le és csak lélegezz. Vegyél több mély levegőt, így ugyanis relaxálod a tested és az elméd is. Lélegezz nyugodtan, gondolj valami szépre, majd fújj ki minden feszültséget és aggodalmat.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top