Életmód

Ez a 63 éves férfi szinte bármit képes összetörni puszta kézzel

Muhamed Kahrimanovic tényleg szereti a kihívásokat.

A 63 éves Muhamed “Kalapácskezű” Kahrimanovic nemrégiben azzal került be a hírekbe, hogy új világrekordot állított fel, egy perc alatt ugyanis puszta kézzel 68 darab fából készült baseball ütőt vert szét.

A bosnyák származású Kahrimanovic tizenéves volt, amikor családjával Németországba költözött, még kisgyermek volt, amikor taekwondózni kezdett, és ennek a sportágnak később fordított hátat, sőt, idővel maga is elkezdett edzéseket tartani, és ezen tudásának nyilvánvalóan köze van ahhoz, hogy egymás után halmozza a rekordokat. 

A fent említett mutatvány ugyanis nem az első ilyen kiemelkedő teljesítmény a részéről, több hat alkalommal állította fel az egy kézzel összetört kókuszdiók számának világrekordját is, legutóbb például egy perc 148 darabbal végzett,  2014-ben pedig azzal lett rekorder, hogy 24 vastag betonlapot tört össze. De tovább is van, 2019 augusztusában megdöntötte egyik korábbi, 2011-ben felállított rekordját, amikor 97 italos alumíniumdobozt zúzott szét, és ő tartja az egy perc alatt puszta kézzel összetört legtöbb üvegpalack világrekordját is.

A férfiról és a mutatványairól egyébként több videó is található az interneten, volt, hogy köveket, téglahalmokat próbált szétzúzni, sőt, azzal is megpróbálkozott, hogy úgy törjön szét luftballonba helyezett üvegeket, hogy a lufik elpukkannának, de sajnos ez egy kicsit kifogott rajta.

Muhamed Kahrimanovic egyik rekordkísérlete után 2020-ban.

Muhamed Kahrimanovic egyik rekordkísérlete után 2020-ban. (Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top