nlc.hu
Életmód

Tökhajóban evezés világrekordja

Különleges lett a 60. szülinapja: megdöntötte a tökhajóban evezés rekordját

A nebraskai férfi egy több mint 360 kilós, kivájt tökben evezett 61 kilométert.
Duane Hansen tökhajóban evez a Missouri folyón

Duane Hansen furcsa kéréssel ment be a nebraskai Bellevue polgármesteri hivatalába augusztus végén: tanúkra volt szüksége egy Guinness-rekord hitelesítéséhez. Két ember elvállalta a feladatot, ám ekkor még úgy hitték, hogy a férfi egy 360 kilós tököt fog 48 kilométer hosszan leúsztatni a folyón. Ez sem éppen mindennapi dolog, ám az csak később derült ki, hogy a 60 éves Hansen beleül „tökhajóba”, és úgy fog evezni.

Hansen régóta termeszt tököket és tökféléket, és azóta tervezi a különleges rekordkísérletet, hogy Ohióban látta, ahogy valaki egy tökben evez. Ráadásul egy nappal korábban volt a 60. születésnapja, amit egy világrekorddal szeretett volna megünnepelni – számolt be a hivatalos Facebook-oldalán Bellevue városa.

Így aztán a férfi egyik reggel bepattant a kivájt, hatalmas tökbe, hogy megtegye a több mint 61 kilométeres távot a Missouri folyón Nebraska Citybe.

 

Hansennek végül sikerült teljesítenie a kitűzött célt, és ezzel övé a tökben evezés új világrekordja.

(Kiemelt kép: Facebook/City of Bellevue, Nebraska)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top