nlc.hu
Életmód

Összebarátkozott egy árva őz egy árva mosómedvével

Gyönyörű barátság született egy árva őzgida és egy árva mosómedve között

Egymásban talált vigaszt két árva vadállat. Az őz és a mosómedve ma már a legjobb barátok.
Jasper és Hope

2021-ben Carrie Long vadőrt egy mosómedve bébihez riasztották, akinek segítségre volt szüksége. Az átfagyott, éhes, alig háromhetes állatot elhagyta az édesanyja, és nem sok híja volt, hogy elpusztuljon a viharok közepette. Carrie végül az állatot talpra állította, és Jaspernek nevezte el. A mosómedve felnőtt, akár szabadon is távozhatott volna, de ő inkább Carrienél maradt. Long korábban nem igazán foglalkozott mosómedvékkel, leginkább szarvasok és őzek fordulnak meg nála Texasban. Jasper az őzeket különösen megszerette, és az egyikükkel – aki a Hope nevet kapta – kimondottan összebarátkozott – írja a mymodernmet.

Hope-pal abban is hasonlítanak egymásra, hogy az őz is elvesztette az édesanyját kiskorában. Amikor Jasper kiment, rendszeresen Hope-pal játszott. A mosómedve Carrie kutyáit is szereti, de olyankor a legfelszabadultabb, amikor az őzzel játszhat, valószínűleg azért, mert nagyobb, mint a kutyák és elbírja őt. Igazi állatbarátság az övék. Long farmján idén várhatóan száz őz lesz, ezek mind árvák, akiknek ő mentette meg az életét.

Az Instagram oldalán rendszeresen dokumentálja az állatai életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top