nlc.hu
Életmód

189 gyereket fogadott be a nevelőanya

189 gyereket fogadott be a 86 éves nevelőanya, és esze ágában sincs abbahagyni

Az amerikai asszony négy évtized alatt 189 gyereket nevelt hosszabb-rövidebb ideig, hetet pedig örökbefogadott közülük.
Gyerekek gumicsizmában

Amikor a dél-karolinai kisvárosban, Marionban élő Hannah Ford gyerekei kezdtek elköltözni otthonról 1983-ban, az asszony magányosnak érezte magát, férje ugyanis csaknem két évtizeddel korábban meghalt. Egy barátja javaslatára aztán nevelőszülő lett, és csaknem 40 évvel később sem hagyta abba.

A jelenleg 86 éves Ford 189 gyereket nevelt hosszabb-rövidebb ideig a házában, hetet pedig örökbefogadott. Köztük van Carlotta Ford is, aki meghatottan beszélt a nevelőanyjáról.

Mindig is csodáltam, mekkora türelme van. Soha nem kiabált vagy ordított velünk. Csak elbeszélgetett veled, hogy tudd, hogyan kell viselkedni. Olyan sok életre volt hatással

– mondta a 41 éves nő.

Egy másik örökbefogadott gyereke arról beszélt, hogy sokan a pénzért vállalják a nevelőszülőséget, de Ford őszintén szeret segíteni másoknak.

Az asszony decemberben ünnepli a 87. születésnapját, és jelenleg egy 16 és egy 10 éves gyereket nevel. Emellett örökbefogadott gyermekeiről, a 37 éves Lawandáról és a 36 éves Lawrence-ről is gondoskodik, akik magzati alkoholszindrómával születtek.

Ford csak kuncog, amikor megkérdezik tőle, nem tervezi-e, hogy abbahagyja.

„Nem látom a végét. Amíg isten továbbra is erőt, útmutatást és bölcsességet ad nekem, addig folytatni fogom. Túl sok rászoruló gyermek van odakint. Olyan helyzetekből jönnek, ahol nem kapnak elegendő ennivalót, és nem szeretik őket megfelelően. Szükségük van rám és nekem is szükségem van rájuk.”

(Today)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top