nlc.hu
Életmód

79 éves rollerezős bácsi

Már bottal jár, rollerrel viszont szinte száguld a 79 éves Gabi bácsi

Tiniket meghazudtoló lendülettel fékez rollerével a 79 éves Gábor.

79 évével Göndör Gábor nem a siheder korosztályhoz tartozik, mégis elképesztő sebességgel száguld rollerrel. Nem az elektromos fajtával, hanem a gyerekkori, lábbal hajtós típussal. Alig két éve kóstolt bele, ám azóta annyit használta, hogy ki kellett cserélni az elkopott kereket, a kormányt pedig szigetelőszalaggal védi, annyit szorongatta – írja a Blikk.

Mint mondja, megszokta már, hogy elkerekedett szemekkel találkozik rollerezés – vagy ahogyan ő nevezi: „rolizás” – közben.

„Gyerekkoromban imádtam rolizni. Persze, akkor még nem voltak ilyen gumikerekű csodák, csapágyból csináltunk kereket, magunk szerelgettük össze a járgányt, nem is gurult ilyen jól. Olyan hangja volt, mint egy repülőnek, nem igazán örültek a szomszédok” – emlékezett vissza a hőskorszakra Gabi bácsi, aki egy zuglói idősotthon lakója. Egyetlen munkahelye volt, 42 évet húzott le a BKV-nál műszerészként, onnan ment nyugdíjba.

A munka alatt jött egy jó emberöltőnyi szünet a rollerezésben. „Aztán egy áruházban vásárláskor a kezem közé került egy, akkor kipróbáltam, s egy hajtással vagy 30 métert gurultam. Ekkor született meg a döntés, két éve pedig meg is vettem magamnak ezt a nagy kerekes modellt” – mutatja büszkén a járgányt, amely hangtalanul siklik, amikor lendül a láb, messziről látszik, összeszokott „párost” alkotnak.

Göndör Gábor nem tagadja le a korát, mint mondja, már nehezére esik a járás, bottal bandukol, ám amikor felpattan a kétkerekűre, mintha megfiatalodna. Egyszer elbukott a rollerrel, de szerencsére csak megütötte magát, semmi komoly baj nem történt.

roller

Fotó: Unsplash – A bácsiról készült felvételek a Blikk oldalán tekinthetők meg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top