nlc.hu
Életmód

360 női esőkabátot lopott 13 év alatt

Elfogták a rejtélyes tolvajt, aki 360 női esőkabátot lopott 13 év alatt

A japán férfi megszállottan lopta a női esőkabátokat, most végre elfogták.
Egy sárga esőkabátos személy hátulról

Évtizedes rejtély oldódott meg, miután az oszakai rendőrök elfogtak egy férfit, aki 360 esőkabátot lopott el 13 év alatt. A titokzatos férfit – akit a helyiek csak Esőkabátos embernek hívtak – több mint egy évtizede keresik a hatóságok.

Az 51 éves Yoda Yoshido újságkihordóként dolgozik, és bizonyíthatóan 2009-ben tulajdonította el az első esőkabátot. A rendőrök egyébként a férfi lakásán meg is találták a 360, gondosan megőrzött esőkabátot.

A férfi módszere egyszerű volt, bicikliző nőket követett, vagy egyszerűen csak végignézte a leparkolt női kerékpárokat, és ott hagyott esőkabátokat keresett. Ha talált egyet, feltűnés nélkül eltette, majd felszívódott.

Arra a kérdésre, hogy miért pont esőkabátokat lopkodott, Yoda azt mondta, olyan izgalomba jött az esőkabátos nők látványától, mintha a fehérneműben lennének. A hatóságok becslése szerint az ellopott esőkabátok értéke összesen mintegy 1,12 millió japán jen, azaz mai áron számolva több mint 3,3 millió forint.

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top