nlc.hu
Életmód

Petíciót adtak át a Kölcsey Gimnázium tanárai

Petíciót adtak át a Kölcsey Gimnázium tanárai és a tüntetők

A hétfő reggeli tüntetés a tanítás vége után azzal folytatódott, hogy a tanárok és a tüntetők a Belügyminisztérium elé vonultak, hogy átadhassák a petíciójukat.

Hétfő reggel több százan gyűltek össze a Kölcsey Gimnázium előtt a VI. kerületben, hogy az intézményből elbocsátott pedagógusokért tiltakozzanak, akiknek pénteken rendkívüli felmondással megszüntették a munkaviszonyát. A tanárok bírósághoz fordulnak az ügyben, de időközben a tüntetések is elkezdődtek, melyek aztán később, a tanítás végeztével tovább folytatódtak a Belügyminisztériumhoz vonulással, ahová azzal a céllal mentek, hogy átadják a petíciójukat – derül ki a 24.hu híréből.

Kölcsey Ferenc Gimnázium

Részlet a Kölcsey Ferenc Gimnázium díszes tornyából (fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

A petícióban nem pártpolitikai alapon tiltakoznak a pedagógusok elbocsátása ellen, csak a tanárokat védik. Azt kérik, hogy szankciómentesen, azonnali hatállyal vegyék őket vissza az állásukba. A hvg információi szerint 5600 aláírást gyűjtöttek össze, a petíciót pedig a minisztérium portáján vették át tőlük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top