nlc.hu
Életmód

Hűtés nélküli tésztasaláta az esküvőn

„Meg akarják gyilkolni a vendégeket? – Veszélyes esküvői ételt szúrtak ki a netezők

Az aggódó kommentelők hívták fel a figyelmet arra, hogy az esküvői menüben olyan fogás is szerepel, ami ételmérgezést okozhat.
Megterített asztalok egy lakodalomban

Elborzadtak a netezők, amikor meglátták, milyen ételt szeretne egy menyasszony az esküvői vendégeknek adni. A nő büszkén posztolta a Facebookra, hogy milyen rafináltak voltak, és a 13 kiló tésztasalátát egy felfújható gyerekmedencében készítették el. A jópofának tűnő hack azonban nagyon veszélyes lehet – figyelmeztették a kommentelők.

A kék színű felfújható medencében tésztát, olívabogyót, koktélparadicsomot, szalámit és sajtot kevertek össze. „Esküvői ételek előkészítése, harmadik nap… 13 kiló tésztasaláta. (Igen, ez egy felfújható medence)” – írta a menyasszony a fotóhoz.

Miután a tésztasalátát ábrázoló kép megjelent egy esküvőket kritizáló csoportban, többen felhívták a figyelmet a problémára.

Feltehetően van még néhány nap az esküvőig. A hűtés nélküli tésztasalátával fogják megölni a vendégeket. A Bacillus cereus nem vicc!

– írta az egyik aggódó hozzászóló.

„Meg akarják gyilkolni a vendégeket? A tészta veszélyes lehet, ha nem tárolják megfelelően” – tette hozzá egy másik netező. Többen is arra figyelmeztettek, hogy a régi tészta elfogyasztása komoly egészségügyi problémát okozhat, ezért mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a menyasszonnyal, nehogy bárki egyen a tésztasalátából.

A Bacillus cereus spórás baktérium, amely normál körülmények között megtalálható a környezetben, különösen a porban és a talajban. Spórája a külső hatásokkal szemben rendkívül ellenálló. Az általa okozott ételmérgezés általában enyhe lefolyású, hányással, hasmenéssel jár. Fertőzés akkor következik be, ha a fertőzött ételt szobahőmérsékleten hosszabb ideig tárolják, a baktériumok el tudnak szaporodni, és kellő mennyiségű toxint termelnek.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top