nlc.hu
Életmód

Szellemmel taxizhatnak a tokiói utasok

Halloween alkalmából vérfagyasztó élményt kínál egy taxi társaság

A japán S.Ride lehetővé teszi, hogy utasai A kör című horrorfilm szellemével utazzanak együtt.

Világszerte népszerű a Halloween ünnepe, de nem mindenhol veszik ugyanolyan komolyan. Japánban, a misztikus, sokszor vérfagyasztó történetek egyik hazájában, igazán megadják a módját. Idén például egy applikáció alapú tokiói taxitársaság (S.Ride) azt találta ki, hogy különös élményben részesíti vendégkörét: Utasai lehetőséget kapnak arra, hogy a Kör című horrorfilmben szereplő szellem utazzanak együtt – írta meg a My Modern Met. 

Taxi Szadakoval.

(Fotó: S.Ride)

Az 1998-ban készült horrorfilm (melynek eredeti címe Ringu) minden idők legnagyobb bevételű japán filmje és az elmúlt évtizedekben több ízben is újra feldolgozták. A taxi társaság akciója azzal is összefügg, hogy a film legújabb változatát (Sadako DX) a közeljövőben mutatják be a szigetországban.

Anélkül, hogy  lelőnénk a poént azok számára, akik nem ismerik A kör történetét, elárulhatjuk, hogy  a Szadako nevű szellem nem igazán kedves. A fehér ruhás alak lehajtott fejével, leejtett vállaival, valamint hosszú egyenes fekete hajával akkor is roppant nyugtalanító látvány, ha az ember nem ismeri a történetet és nehéz elképzelni, hogy bárki is vágyna arra, hogy egy utastérbe kerüljön vele.

Éppen ezért, a taxi társág is csak választható lehetőségként kínálja ezt a speciális szolgáltatást október 24-től november 6-ig tartó kampányuk keretében. Annyit mindenesetre leszögeztek, hogy bosszúvágy ide, régi sérelmek oda, azok is mindenképpen biztonságban jutnak el célpontjukba, akik szeretnének kicsit rettegni és úgy döntenek, hogy a szellem mellé ülnek be. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top