nlc.hu
Életmód

Művészetté formálta át vitiligoját egy fiatal nő

Művészetté alakítja magát egy pigmenthiányos nő

2017-ben diagnosztizálták Amara Alemant és egy évbe tellett míg el tudta fogadni új megjelenését.

Egy nő egészen különös művészeti alkotásokat hoz létre saját magából. A vitiligoval rendelkező Amara Aleman ugyanis a betegséggel járó pigmenthiányos foltokat díszíti ki élénk színekkel és a 28 éves nő  ArtSpots-nak (művész foltok) nevezett alkotásásaival hatalmas rajongói bázisra tett szert Tik Tok-on– számolt be a My Modern Met.

Ecsetek egy üvegben.

(Fotó: Pixabay)

Amara Aleman a Buzzfeed Newsnak arról beszélt, egyszerűen szeretettet volna valami jót kihozni abból, amikor 2017-ben vitiligoval diagnosztizálták. Szerinte az élet kiszámíthatatlan és mindig is az lesz és legyőzi az embert, ha nem tenul meg alkalmazkodni a változó körülményekhez és szépen látni azt is, ami más, vagy tökéletlen.

A fiatal nő ugyanakkor nem rejti véka alá, hogy lesújtotta, amikor először megkapta a diagnózist. Előtte táncosnőként dolgozott, de 2017-ben falhagyott teljesen a táncolással és egy éven keresztül alig hagyta el a lakását. Idővel azonban a családja és barátai biztatására meg tudott barátkozni a betegséggel és, mivel mindig nagyon kreatív volt, igen hamar kitalálta az ArtSpots műfajt. Népszerűségét a közösségi médiában nem csak saját megerősítésre szeretné használni, hanem arra is, hogy mások, akik esetleg rendelkeznek a betegséggel és még nem tudták elfogadni, együtt tudjanak vele élni.

A vitiligo a bőr tartós, pigmenthiányos foltokkal járó rendellenessége, mely becslések szerint a világ lakosságának körülbelül egy százalékát érinti. Az elmúlt években többen, köztük Winnie Harlow szupermodell is büszkén felvállalta a vertiligot, sőt, nemrég még a Barbie  Fashionista kollekciójába is bekerült egy pigmenthiányos Ken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top