nlc.hu
Életmód

A Tescónál is korlátozzák, mennyit vehet a hatósági áras tojásból, burgonyából

Már a Tesconál és a Lidl-nél is korlátozzák, mennyit vehetünk a hatósági áras tojásból, burgonyából

Már van olyan üzlet, ahol a hatósági áron lehet megvásárolni a tojást, de korlátozott mennyiségben.

Ahogy azt az nlc is megírta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán jelentette be, hogy két újabb termékkel, a tojással és az étkezési burgonyával bővül a hatósági áras áruk köre. Csütörtöktől él az új szabály: a tojás és az étkezési burgonya esetében a bruttó kiskereskedelmi ár nem lehet magasabb a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott árnál.

Tojások a tartóban

 Fotó: Unsplash

A Telex úgy tudja, hogy van olyan üzlet, ahol már a hatósági áron lehet megvásárolni a tojást, mint például egy CBA Príma üzletben, de korlátozott mennyiségben.  A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila azt mondta, hogy a mennyiségi korlátozás üzletenként nem egységes, mivel franchise rendszerben üzemelnek, és az ilyen döntések meghozatala egyéni szinten történik.

A Spar még vizsgálja a kérdést, a Tesco azonban már bevezetett korlátozást. Eszerint csütörtöktől az alábbiak szerint lehet vásárolni az új hatósági áras termékeket a Tescóban:

  • Étkezési burgonya bármilyen összetételben, több fajta együtt vásárlása esetén is: 2 kg háztartásonként.
  • Csomagolt étkezési burgonya esetén, függetlenül attól, hogy milyen kiszerelésű: 1 csomag háztartásonként.
  • Friss tojás esetén háztartásoként 1 doboz, bármely kiszerelésből. Azaz egy doboz 10 db-os vagy egy tálca 30 darabos is vásárolható, a lényeg, hogy csak egy doboz lehet.

A Telex megkereste a Lidl-t is. Ott az alábbiak alapján alakulnak a korlátozások:

  • a kimérős burgonyából 5 kiló, a csomagoltból 1-3 csomag,
  • a tojásból pedig 30 darab vehető egyszerre. 

(24)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top