nlc.hu
Életmód

Mentős fogadta örökbe a világ legboldogabb kutyáját

Egy polgári életmentő fogadta örökbe Lokit, a világ legboldogabb kutyáját

A mentős nem csak megmentette, hanem örökbe is fogadta az útszélen hagyott kisállatot.
Fehér kiskutya

Bár feltehetően egy autóból tették ki, mégis ez a legjobb, ami történhetett egy alig 8 hetes kiskutyával Hajdú-Bihar megyében – számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

„A Polgári Mentőállomás egyik mentőegysége észrevette az út szélén kóborló kölyökkutyát és azonnal félreálltak. A szelíd blöki rögtön barátkozni kezdett az életmentőkkel, akik nem hagyták magára a sovány, kullancsokkal teli kölyköt. Rögtön felvették a kapcsolatot a közeli állatmenhely munkatársaival, majd át is adták nekik a kutyust és folytatták szolgálatukat. Jólelkű gépkocsivezető bajtársunkat azonban nem hagyta nyugodni a gyámoltalan kiskutya sorsa, így néhány álmatlan éjszaka után, a napokban visszatért a menhelyre és örökbe fogadta Lokit, aki mára már a világ legboldogabb kiskutyusa” – írták a posztban.

Nem példátlan, hogy a mentősök állatokon segítenek: korábban szomjas páváknak adtak inni, de arra is volt példa, hogy egy szabadnapos kollégájuk egy táskatolvajt akadályozott meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top