nlc.hu
Aktuális

Pávákon segítettek a mentősök

Pávák kérték a mentők segítségét a nagy hőségben

Beugrottak a mentőállomásra hűsölni és inni.
páva

Különös páros tett látogatást a Kunszentmártoni Mentőállomáson péntek délelőtt – számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, egy páva pár sétált be a mentők udvarára, majd árnyékot keresve a bejárati ajtónál jelentkeztek, ahol rögtön inni is kaptak a jólelkű életmentőktől a kánikulában, amely az előrejelzések szerint szerdáig is maradhat.

A ritka madarak eredetileg csak beugrottak volna, de a jó társaság miatt hosszú órákat töltöttek a mentősökkel, majd elegánsan távoztak.

Nem csak a páváknak fontos a folyadékbevitel!

Ilyen melegben a szokásos napi 2-2,5 liter folyadéknak akár a dupláját is meg kellene inni, hogy ne száradjunk ki. A legjobb ha vizet, ásványvizet, vagy szénsavmentes üdítőt fogyasztunk. Kerülendő az alkohol és a kávé, mindkettő elősegíti ugyanis a kiszáradást, a forró tea viszont segít a szervezet hűtésében.

A folyadék hiányának hatására dekoncentráltak, fáradtak lehetünk, előfordulhat szédülés, izomgörcsök vagy emésztési problémák gyötörhetnek.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Erre figyelj a kánikulában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top