nlc.hu
Életmód

Az egész család egy napon ünnepli a születésnapját

Két hetet várt a baba, hogy a szülei születésnapján jöjjön világra

A kislány addig nem akart világra jönni, amíg nem jött el szüleinek a születésnapja.
Szülők tartanak a kezükben egy újszülött babát

Életük legnagyobb ajándékát kapta egy brit pár, akiknek ugyanazon a napon van a születésnapjuk, és a babájuk is azon a napon jött világra.

Simone Milner november 18-án ünnepelte a 29. születésnapját, akárcsak a partnere, Matthew Leigh, aki a 40-et töltötte be azon a napon. A pár nagyon várta, hogy megszülessen az első közös gyerekük, Alma Leigh, de a pici nem érkezett meg a kiírt időpontban, november 3-án.

A baba még két hétig édesanyja pocakjában maradt, és egészen addig kitartott odabent, míg el nem érkezett szülei születésnapja. Aztán november 18-án világra jött, így az egész család ugyanazon a napon ünnepli a születésnapját.

A szülés miatt Simone-ban nem is igazán tudatosult, hogy milyen napról van szó. „Csak arra emlékszem, hogy nem sokkal éjfél után Matt azt mondta: »Boldog születésnapot!«. Én meg akkor döbbentem rá, hogy «Ó, ez a mi születésnapunk«.”

Tizenöt nappal túlhordtam, ez szinte olyan, mint ő döntött volna úgy, hogy a születésnapunkon jön világra

– mondta a boldog édesanya.

Mat szintén csodálattal beszélt a kicsi érkezéséről: „Ez varázslatos. Nagyon különleges, hogy az egész család egy napon osztozik”.

A pár november 17-én volt egy rutinvizsgálaton, amikor azt tanácsolták nekik, hogy a túlhordás miatt érdemes lenne burokrepesztést végezni. Elfogadták a javaslatot, és azt gondolták, hogy a baba még aznap megérkezik. Tizenkét órás vajúdás után kiderült, hogy a kislány nincs megfelelő testhelyzetben az anyaméhben, ezért császármetszésre került sor, de már november 18-án.

„Furcsa, hogy mindannyian egy napon tartjuk a születésnapunkat, mert nemcsak magadat ünnepeled, hanem mindenki mást is. De legalább sosem felejtjük el egymás születésnapját” – mondta az édesanya. Kérdés, mi lesz akkor, ha jön a következő baba, és nem november 18-án születik…

(Metro)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top